Mitja Žuran novi trener RK Arcont Radgona

Nadaljevalo se bo tekmovanje v II. SRL

Prlekija-on.net, torek, 26. januar 2016 ob 09:33
Mitja Žuran

Mitja Žuran

Potem ko je ob izteku prvega dela prvenstva v II. SRL člansko krmilo RK Arcont Radgona zapustil trener Kristjan Ladič, bo v spomladanskem delu prvenstva prvo radgonsko ekipo vodil Mitja Žuran iz Ptuja. Žuran je rokomet začel igrati pri 13-ih letih pri ptujski Dravi. V mlajših selekcijah so bili zelo perspektivna ekipa in se redno uvrščali med najboljše klube v Sloveniji (najboljši rezultati: starejši dečki A 3. mesto v Sloveniji, kadeti in mladinci 4. mesto v Sloveniji). Vso kariero (17 let), do 30. leta starosti je igral na Ptuju. Po igranju za kadetsko in mladinsko ekipo je s člansko ekipo igral v 1. slovenski ligi (nekdanje Jugoslavije), v letih 1992 - 1996 pa tudi v 1. državni Slovenski rokometni ligi, kjer so leta 1994 dosegli 4. mesto in za las zgrešili igranje v Evropi.

Po igralski karieri se je najprej posvetil sojenju in ga opravljal približno štiri leta. Zaradi poškodbe partnerja in osebnih razlogov je sojenje nato opustil. Leta 2003 so na Ptuju ustanovili Rokometno šolo, saj je primanjkovalo igralcev v moškem rokometu. Tako je začel z najmlajšimi, ekipo mini rokometa, in vodil te iste igralce vse do kadetske ekipe. Nato je prevzel člansko ekipo RK Drava, vendar je moral zaradi službenih obveznosti po letu dni ekipo predati drugemu trenerju. Kasneje je treniral kadetsko ekipo, dve leti člansko ekipo ženskega rokometnega kluba Rače, bil pomočnik mladinskemu trenerju v 1. državni mladinski ligi in hkrati trener kadetske ekipe RK Drava...

Radgonski rokometaši, ki veliko pričakujejo od novega trenerja, so z njim že nastopili na II. Žikijevem memorialu, ki ga je RK Pomurje pripravil v dvorani OŠ III v Murski Soboti. Turnir je bil organiziran v spomin na pokojnega dolgoletnega rokometnega delavca, trenerja, igralca in funkcionarja Vlada Roškarja - Žikija, ki so ga ekipe na turnirju ob otvoritvi počastile tudi z minuto molka. Zmagovalec turnirja je postala ptujska Drava, ki zaseda četrto mesto v 1.B ligi, drugi je bil Arcont Radgona, tretje pa Pomurje. Drava je premagala Pomurje z 41:28, Arcont pa z 32:25. Tekma med pomurskima drugoligašema se je končala z zmago Radgončanov z 32:26. Za najboljšega igralca je bil izbran Darko Zorko iz RK Arcont Radgona, za najboljšega vratarja Matic Šulek iz RK Drava Ptuj. Najboljši strelec je bil Gregor Gregorec iz domačega kluba RK Pomurje, ki je dosegel 17 zadetkov. Radgončani bodo z novim trenerjem Mitjem Žuranom imeli prvo prvenstveno tekmo 6. februarja na gostovanju pri trboveljskem Rudarju.


Več v Šport