RK Drava Ptuj zmagovalci II. Žikijevega memoriala

Na turnirju so nastopile ekipe RK Drava Ptuj, RK Arcont Radgona in RK Pomurje

Prlekija-on.net, torek, 26. januar 2016 ob 09:46
II. Žikijev memorial

II. Žikijev memorial

V soboto, 23. januarja, je v organizaciji RK Pomurje, potekal 4. rokometni turnir oz. II. Žikijev memorial, kjer so nastopile ekipe RK Drava Ptuj, RK Arcont Radgona in RK Pomurje.

Po odigrani prvi tekmi je bila uradna otvoritev turnirja, ko je nekaj besed o Vladu Roškarju - Žikiju spregovoril predsednik rokometnega kluba Pomurje Andrej Gomboši. V spomin na pokojnega dolgoletnega rokometnega delavca, trenerja, igralca in funkcionarja so ga ekipe na turnirju ob otvoritvi počastile tudi z minuto molka.

Na prvi tekmi smo videli pomurski rokometni derbi med RK Pomurje in RK Arcont Radgona. Derbi, ki tokrat to ni bil, saj je minil v »prijateljskem vzdušju«, so dobili gostje iz Radgone, ki so domače premagali z rezultatom 26:32. V prvem polčasu so še vodili domači (14:13), ki so v drugem delu popustili in dovolili gostom, da so prepričljivo zmagali. Oba trenerja sta dala priložnost vsem igralcem, ter poizkusila nekaj novih postavitev. Goste je vodil nov trener Mitja Žuran, ki je pred tem vodil mlajše selekcije na Ptuju.

Pri domačih je Gregor Gregorec zadel 9, Luka Zavodnik 4 in Robi Kreft 3 zadetke. Pri gostih pa je Darko Zorko zadel 9, Matevž Žunič 8 in Gregor Falež 6 zadetkov.

V drugi tekmi turnirja med Arcont Radgono in Dravo iz Ptuja so gostje iz Ptuja hitro pokazali kdo bo gospodar na igrišču, ter povedli z 2:7. Do polčasa so si priigrali prednost 8 zadetkov (10:18). V drugem polčasu so se radgončani nekoliko približali, vendar so se na koncu morali zadovoljiti s porazom 25:32. Tudi Dravo iz Ptuja je vodil nov trener Ivan Hrupič, ki je zamenjal pomočnika selektorja slovenske reprezentance Uroša Šerbca in je pred tem vodil mladinsko ekipo Drave.

Pri Arcont Radgona je Darko Zorko zadel 8, Rok Fridrih 6 in Gregor Štefanec 3 zadetke. Pri Ptujčanih pa je Rok Cvetko zadel 7, Denis Hrupič 6 in Leon Maroh 5 krat.

V zadnji tekmi turnirja, ki več ni odločala o vrstnem redu so na začetku tekme gostje iz Ptuja odlično odigrali obrambo in povedli z 0:4. V nadaljevanju so z odlično obrambo nadaljevali in iz hitrih protinapadov dosegali lahke zadetke in že ob polčasu dosegli 25 zadetkov. Rezultat polčasa je bil 13:25. Drugi polčas ni prinesel spremembe v razmerju moči na igrišču in Drava se je zasluženo veselila visoke zmage nad oslabljenim Pomurjem (28:41), kjer domači trener Neno Potočnjak ni mogel računati na Jerneja Hedla in lanskoletnega najboljšega igralca I. Žikijevega memoriala Denisa Gorjupa.

Pri domačih je Gregor Gregorec dosegel dodatnih 9 zadetkov in postal prvi strelec turnirja, 7 jih je dodal Robi Kreft in 3 Vasja Kozelj. Pri Dravi je Denis Hrupič dosegelj 9, Nejc Janžekovič 8 in Leon Maroh 5 zadetkov.

Domače rokometaše Pomurja že naslednji konec tedna čaka zaostala tekma 9. kroga v 2. DRL in sicer v soboto 30.1.2016 ob 19:00 prihaja v goste ekipa Cerkelj.

Rezultati:
RK Pomurje – RK Arcont Radgona 26:32 (14:13) 
RK Arcont Radgona – RK Drava Ptuj 25:32 (10:18) 
RK Pomurje – RK Drava Ptuj 28:41 (13:25) 

Vrstni red:
  1. RK Drava Ptuj
  2. RK Arcont Radgona
  3. RK Pomurje 
Najboljši strelec: Gregor Gregorec (RK Pomurje) 17 zadetkov
Najboljši vratar: Matic Šulek (RK Drava Ptuj)
Najboljši igralec: Darko Zorko (RK Arcont Radgona) 


Več v Šport