Večno mladi rojeni, Franc Črvič nagrajen

Formirala se je sekcija večno mladih, torej mladih po srcu oziroma mladinskih seniorjev, ki bo delovala v okviru pravnega subjekta Mladinskega centra Prlekije

Prlekija-on.net, torek, 2. februar 2016 ob 13:03
Franc Črvič je bil nagrajen

Franc Črvič je bil nagrajen

Za doseganje večje medgeneracijske angažiranosti v lokalnem in širšem regionalnem, nacionalnem ter mednarodnem prostoru, za še večjo mobilnost Centra za družino SOŽITJE (ki je nedavno dobil mandat tudi s strani Republike Slovenije, MDDSZ in enake možnosti), krepitev kadrovskih potencialov, prostovoljstva, družabnosti, povečanje števila vključenih udeležencev v številne dogodke ter za še uspešnejši prenos bogatega znanja in izkušenj starejših na mlade ter pomoč mladim in vsem pomoči potrebnim v vseh ozirih, se je po daljših pripravah formirala sekcija večno mladih, torej mladih po srcu oziroma mladinskih seniorjev, ki bo delovala v okviru pravnega subjekta Mladinskega centra Prlekije.

Francu Črviču iz Spodnjega Kamenščaka je bilo izročeno v znak skromne zahvale za vso nesebično, požrtvovalno in prostovoljno zalaganje pri uresničevanju programsko-projektnih aktivnosti družinskega in mladinskega centra skozi daljše časovne obdobje, vse od leta 2002 dalje, posebno priznanje ter knjižno darilo avtorice, znane novinarke mag. Rosvite Pesek. Za predsednika sekcije večno mladih je bil izvoljen Stanislav Hunjadi-Striček, za podpredsednika Franc Črvič in Janez Vencelj, za sekretarko Katica Cupar, za adjutanta Drago Jelen. Sekcija bo kmalu izdelala natančni celoletni program aktivnosti ter se bo tudi aktivno vključila pri nabavi in izdelali prapora organizacije in pridobivanja zainteresiranega članstva, ki bo potem deležno številnih možnosti zanimivega angažiranja ter celoletnega medgeneracijskega druženja.

Priznani slovenski pisatelj in psiholog dr. Vid Pečjak je zapisal: »Ni toliko pomembno koliko si star, pomembno je, kako si star!« Nekateri postanejo »stari« že pri 18-letih, nekateri pa so pri 90-letih pravi mladostniki. Torej pri večno mladih gre za ljudi, ki se ne dajo, ki se z veseljem in ponosom trudijo živeti polno in bogato življenje in še vedno uresničujejo želje in načrte iz preteklosti ter svoje bogate življenjske izkušnje uspešno prenašajo na mlajše generacije – na generacije prihodnosti.

Foto: Marko Šalamon, Jožef Makoter
Tekst:  Rudi Stegmüller


Več v Kultura in izobraževanje