Priprave na sejem KOVITO 2009 v Ormožu že potekajo

Sejem Kovito

Karolina Putarek, nedelja, 9. avgust 2009 ob 20:24

Trenutno organizatorji aktivno delajo na ponudbi najema razstavnih prostorov. Zato k sodelovanju vabijo vse obrtnike oziroma podjetnike iz Slovenije in tudi s tujine, ki bi se želeli predstaviti na sejmu KOVITO 2009 v Ormožu.

Čeprav je Martinovanje še daleč, se Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož v teh dneh že aktivno pripravlja na sejem KOVITO 2009 (Kletarska oprema, vino in turizem ter obrt ), ki bo letos v okviru ormoškega Martinovanja potekal tretjič. Organizatorji so si v minulih dveh letih nabrali kar nekaj dobrodošlih izkušenj, tako, da vsako leto le še kaj dodajo, kaj spremenijo oziroma popravijo.

Trenutno organizatorji aktivno delajo na ponudbi najema razstavnih prostorov. Zato k sodelovanju vabijo vse obrtnike oziroma podjetnike iz Slovenije in tudi s tujine, ki bi se želeli predstaviti na sejmu KOVITO 2009, ki je v vsakem primeru odlična priložnost za promocijo in srečanje s potencialnimi poslovnimi partnerji.

Med novostmi, ki jih letos uvajajo organizatorji, bo organizirana predstavitev vinogradnikov in vinarjev z Ormoškega, veliko zanimanje pa se kaže tudi z drugih vinorodnih območij. Tako je ormoška Območno obrtno-podjetniška zbornica med predstavitvijo na Međimurskem sejemu podjetništva v Nedelešču ( MESAP) vzpostavila stike z vinogradniki in vinarji z Balatona na Madžarskem, ki so za predstavitev na sejmu KOVITU v Ormožu pokazali velik interes.

Glede na splošen interes je verjeti, da bo letošnji KOVITO v Ormožu presegel lanskoletne rezultate. Sejem počasi pridobiva na prepoznavnosti in postaja pomemben dejavnik na gospodarskem področju Ormoža, so prepričani organizatorji. Vsekakor je odločitev za organizacijo tovrstnega sejma v Ormožu bila pravilna, saj na področju Podravja ni posebne sejemske dejavnosti. Sejem KOVITO pa s svojim razstavnim programom poskuša delovati ravno na segmentih ponudbe s katero dopolnjuje ostale podobne sejme v bližnji okolici.

Glede na pomen vinogradništva in vinarstva v naših krajih in dogodke v času Martinovanja pa je sejem KOVITO organiziran v najboljšem možnem času, ko Ormož z okolico obišče največ gostov tako domačih kot tujih; zatrjuje idejni oče KOVITA predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ormož Ivan Babič, ki dodaja, da organizatorji razmišljajo o nekoliko drugačni organiziranosti, morda bi delovali kot konzorcij, podobno kot organizatorji Kurentovanja na Ptuju.

Vse, ki bi se želeli s svojo dejavnostjo oziroma ponudbo predstaviti na sejmu KOVITO 2009 v Ormožu ali bi želeli izvedeti kaj več, na obiščejo spletno stran: www.kovito.si ali www.martinovanje.si ali pokličejo na telefon: 041 707 920


Več v Gospodarstvo