Otroci iz Vrtca Ljutomer na Dnevu odprtih vrat Občine Ljutomer

Vodstvo Občine Ljutomer se je odločilo, da predstavi dela in naloge občine najmlajšim občanom

Prlekija-on.net, sreda, 17. februar 2016 ob 16:45
Dan odprtih vrat Občine Ljutomer

Dan odprtih vrat Občine Ljutomer

Občina Ljutomer se je pridružila akciji Skupnosti občin Slovenije (SOS) in organizirala tradicionalen Dan odprtih vrat. Za razliko od nekaterih lokalnih skupnosti, ki so v sredo, 17. februarja 2016, medse povabile vse občane, se je vodstvo Občine Ljutomer odločilo, da predstavi dela in naloge občine najmlajšim občanom.

Tri skupine otrok iz Vrtca Ljutomer in njihove vzgojiteljice sta v sejni sobi sprejela županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in direktor ljutomerske občinske uprave Tomislav Zrinski. Najmlajšim sta na njim razumljiv način predstavila dela, ki jih opravljata ter spregovorila o nalogah občinskega sveta in občinske uprave. Otroci so ta dan izvedeli tudi podrobnosti o občinskih simbolih (grb, zastava).

Ker je Občina vključena v projekt Trajnostna mobilnost, ki spodbuja k zdravemu načinu življenja občanov in zmanjšanju onesnaženosti okolja, je županja predstavila tudi Peš in kolesarsko karto, ki je bila izdelana v okviru tega projekta. Županja in direktor sta odgovarjala na številna vprašanja mladih obiskovalcev, ki so obisk v občinski zgradbi zaključili s prleško pesmijo.


Več v Kultura in izobraževanje