Dan odprtih vrat pripravili tudi v Občini Razkrižje

Predstavili so tudi konkretne razvojne projekte, ki jih načrtujejo v prihodnje, med njimi najpomembnejši, obnova državne ceste s pločniki in javno razsvetljavo od Razkrižja do Gibine

Prlekija-on.net, četrtek, 18. februar 2016 ob 08:51
Dan odprtih vrat Občine Razkrižje

Dan odprtih vrat Občine Razkrižje

Tudi v Občini Razkrižje so se pridružili vseslovenski akciji, katere pobudnica je Skupnost občin Slovenije, to je akcija Dan odprtih vrat. Letošnja akcije se izvaja peto leto zapored.

V sredo, 17. februarja so se ob 15. uri, najprej zbrali v Poročno-sejni sobi Občine Razkrižje, kjer so s pomočjo videoprojekcije predstavili tiste zares najpomembnejše projekte, ki so jih uresničili v minulem letu: nov vrtec, energetska sanacija zgradbe osnovne šole ter njena prostorska ureditev, energetska sanacija zdravstvene postaje, obnova potočnega mlina na Gibini, obnova Slomškovega mlina na Razkrižju, ureditev protipoplavnega nasipa v središču Razkrižja, sanacija dela potoka na Gibini, preplastitev ceste v ulici muzejev.

Poleg župana, so pri predstavitvi sodelovali sodelavci uprave, ki so vsak s svojega področja predstavili svoje delo.

Predstavili so tudi konkretne razvojne projekte, ki jih načrtujejo v prihodnje, med njimi najpomembnejši, obnova državne ceste s pločniki in javno razsvetljavo od Razkrižja do Gibine, to pa bo za seboj potegnilo tudi izgradnjo optičnega omrežja.

Preden so se napotili na ogled najpomembnejših pridobitev, so si v prostorih razkriške knjižnice in čitalnice, ogledali zanimivo razstavo o begunski krizi, ki smo jo doživljali v Pomurju in tudi na Razkrižju. Razstavo so pripravili avtorji, sodelavci Vestnika, Nataša Juhnov, Jure Zauneker kot fotografa in novinar Andrej Bedek. Izjemno zanimiva razstava, je na ogled do 19. februarja.

Takoj za tem so se napotili do bližnjega novega vrtca, ki je zares prava sreča za najmlajše in njihove starše pa tudi za sodelavke in sodelavce vrtca. Gre za sodobno nizkoenergijsko zgradbo.

Nato so si ogledali energetsko obnovljeno zgradbo OŠ Razkrižje ter prostorsko preureditev te zgradbe. Občanom so predstavili kako velik prihranek se kaže na ogrevanju vseh teh zgradb. Spremljanje porabe toplotne energije, ki je na lesno biomaso kaže, da bodo v primerjavi s prejšnjim ogrevanjem na kurilno olje, prihranili več kot 50 % stroškov na ogrevanju, kljub temu, da dodatno ogrevajo 430 m2 prostorov novega vrtca.


Več v Kultura in izobraževanje