Banovce so zavzeli vojaki Slovenske vojske

Otroci so spoznali vojaško opremo, lik vojaka in njegovo poslanstvo

Jože Žerdin, ponedeljek, 22. februar 2016 ob 16:57
Vojaki Slovenske vojske v Banovcih

Vojaki Slovenske vojske v Banovcih

V tednu, ko so otroci bili na zimskih počitnicah v Termah Banovci, so v petek, 19. februarja, med mlade prišli slovenski vojaki in vojakinje. Vse to je potekalo v okviru policijske akademije detektiva Frančeka. Vojaki so prišli v Banovce z vojaškimi vozili in razno vojaško opremo. Otrokom so prikazali vojaško obleko in opremo, kako mora biti oblečen in opremljen kot vojak na vajah in usposabljanjih.

Otroci so tudi lahko pogledali skozi vojaški daljnogled na prostem, streljali so lahko tudi z računalnikom na tarčo. Predstavili so jim tudi razno vojaško gradivo ter jih seznanili kje se trenutno naši vojaki nahajajo na vojaških misijah in koliko šteje Republika Slovenija vojakov. V zadnjem času, ko Slovenijo prečka veliko beguncev, Slovenska vojska pomaga na mejnih prehodih, razvrščeni pa so tudi po zeleni meji, kjer varujejo našo državo, da ne bi begunci množico prihajali ilegalno v našo državo.

Bilo jim je tudi predstavljeno, saj so slovenski vojaki med prvimi, ki priskočijo na pomoč ob poplavah, žledolomu, potresu, ob večjih gozdnih požarih, da potem gasijo z vojaškimi helikopterji. Velikokrat pa tudi priskočijo na pomoč s helikopterji ob večjih nesrečah na cesti, pri reševanju ponesrečencev, če je velika razdalja do bolnice, da jih potem s helikopterjem odpeljejo v bolnico na zdravljenje. Otroci so v Banovcih spoznali vojaško opremo, lik vojaka in njegovo poslanstvo.


Več v Kultura in izobraževanje