Muškatna penina zmagovalka 3. Salona penečih vin

Takoj za njo, na drugo mesto, pa se je uvrstila Jeruzalem Ormož Rose penina

Prlekija-on.net, torek, 23. februar 2016 ob 17:32
Muškatna penina Jeruzalem Ormož že vrsto let sodi med najbolj priljubljene penine pri Slovencih. Svojo izjemno kakovost je dokazala tudi na letošnjem 3. Salonu penečih vin, kjer je v kategoriji penin po charmat metodi zasedla prvo mesto. Takoj za njo, na drugo mesto, pa se je uvrstila Jeruzalem Ormož Rose penina, ki je sedaj uvrščena tudi v promocijsko prodajo GH Union.

Unionov izbor penečih vin je bil novost letošnjega dogodka. 76 sodelujočih penečih vin je ocenjevala 14 članska komisija s predstavniki iz vinarske stroke, sommelierjev, Union hotelov d. d., novinarjev, trgovcev in ljubiteljev penin. Nagrade so podelili v štirih kategorijah, v kategoriji po charmat metodi pa sta prvi dve mesti zasedli penini Jeruzalem Ormož, Muškatna in Rose. Na dogodku so med nagrajenimi peninami predstavili tudi Unionov izbor, kjer končno oceno sestavljata ocena strokovne komisije in cena. Penina Rose Jeruzalem Ormož bo tako uvrščena tudi v promocijsko prodajo GH Union.

V času Valentinovega smo vam tudi predstavili, kako si lahko pripravite LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod.

Penine vinske kleti P&F Jeruzalem
V vinski kleti P&F Jeruzalem Ormož s predanostjo, ljubeznijo in predvsem veliko znanja že vrsto let ustvarjajo izjemne penine. Danes jih v kleti lahko ponudijo kar sedem. Od tega jih pet najdete v priljubljeni liniji Jeruzalem Ormož. Vse so pridelane po charmat oz. tankovski metodi, odlikuje pa jih živahnost mehurčkov, svežina, lahkotnost in sadnost. Še dve penini, eno po klasični in eno po charmat metodi, najdete v liniji Gomila, ki je namenjena izključno gostinstvu.

Vrstni red glede na ocene stokovne komisije:
- tankovska metoda – bela in rose
1. P&F Jeruzalem, Muškatna penina, NV
2. P&F Jeruzalem, Penina Rose, NV
3. Evino d.o.o., Gašper penina, Gašper, NV

- klasična metoda – bela
1. Bjana, Brut, NV
2. Radgonske gorice d. d., Zlata penina, NV
3. Vinarstvo Erzetič, Sentio, 2012

- klasična metoda – rose
1. Istenič, Gourmet rose brut, 2006
2. Dveri-Pax d.o.o., DP Brut Rose, 2012
3. Vina Sanabor, penina Floridia, 2010


Več v Gospodarstvo