Pogrešan Domen Simonič, nazadnje viden pri Štuku v Mariboru

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, policija prosi, da to sporočijo na najbližjo policijsko enoto ali na telefonski številki 113 oziroma anonimno 080 1200

Prlekija-on.net, četrtek, 25. februar 2016 ob 14:02
Domen Simonič

Domen Simonič

Dne 24.2.2016, ob 18. uri je bilo policiji prijavljeno pogrešanje Domna Simoniča, rojenega  23. 9.1995, stanujoč Pristava 23, Vojnik, kjer pa zadnje čase ni stanoval, saj je bival v tujini.

Policija je takoj začela z zbiranjem obvestil in ugotovila, da je Domen Simonič, 23.2.2016, okrog 10.00 ure z letalom prispel na letališče Brnik, od koder je odšel v Celje. Istega dne ga je prijateljica povabila na koncert v Maribor. Vabilu se je odzval in v Maribor prispel okrog 21. ure.

V Mariboru sta se sestala v bližini Pristana, na Koroški cesti. Skupaj sta odšla na obisk do znancev v Mariboru. Okoli polnoči je družba odšla do lokala Štuk na Gosposvetski cesti 84 v Mariboru. Tam je Simonič ostal pred lokalom Štuk, v bližini pekarne Mlinar, kjer se je pogovarjal z neznanci. Zaradi tega mu je prijateljica izročila vstopnico za koncert in dejala, da naj pride za njo, kar je tudi potrdil. Prijateljica je okoli 0.30 odšla iz lokala iskat Simoniča, vendar ga več ni našla. Pričela ga je klicati na njegovo telefonsko številko, vendar se na klice nihče ni odzval. Njegov mobilni aparat je bil nazadnje dosegljiv okrog 1. ure, kasneje pa je bila telefonska številka nedosegljiva.

Osebni opis:
- visok približno 184 cm, suhe telesne konstitucije in postave, podolgovat obraz, pristriženih las ob straneh, zgoraj daljših, počesanih na prečko, svetle polti, modrih oči, oblečen v tanjšo usnjeno jakno temno rjave barve in kavbojke temno modre barve obut v visoke čevlje temno rjave barve.

Pri iskanju pogrešanega sodelujejo policisti in kriminalisti, ki zbirajo obvestila, preverjajo informacije, pregledujejo določeno območje in izvajajo druge ukrepe za izsleditev pogrešanega. Pri tem so ugotovili, da mediji in socialna omrežja objavljajo različne vsebine v povezavi s pogrešanimi. Policija ob tem obvešča, da z njihovim delom niso potrdili oziroma ugotovili povezanosti med posameznimi primeri pogrešanih oseb, ki so bile v preteklih primerih prav tako zaznane na opisanem območju v Mariboru.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, policija prosi, da to sporočijo na najbližjo policijsko enoto ali na telefonski številki 113 oziroma anonimno 080 1200.


Več v Črna kronika