Srečanje bivših in aktualnih vinskih kraljic iz celotne Slovenije na Zlatem griču

Slovenija, kot zakladnica vrhunskih vin, ki jih vinogradniki pridelujejo v treh vinorodnih deželah, se ponaša vsaka s svojimi vinskimi kraljicami

Špela Borko, ponedeljek, 29. februar 2016 ob 12:53
Srečanje bivših in aktualnih vinskih kraljic

Srečanje bivših in aktualnih vinskih kraljic

Poslanstvo vsake vinske kraljice je promocija vin, domačega vinorodnega okoliša, širjenje kulture pitja vina in širjenje vinskega turizma. Slovenija, kot zakladnica vrhunskih vin, ki jih vinogradniki pridelujejo v treh vinorodnih deželah, se ponaša vsaka s svojimi vinskimi kraljicami.

Vinske kraljice pa ne veže samo vino in njihovo edinstveno poslanstvo, ampak tudi močne prijateljske vezi, ki smo jih stkale med svojimi mandati. Trudimo se ohranjati te vezi, zato smo organizirale srečanje bivših in aktualnih vinskih kraljic iz celotne Slovenije. Srečanje je potekalo v čudoviti kleti Zlati grič, kjer so nas razvajali s svojimi peninami in nas popeljali po njihovi kleti, katera je pravi arhitekturni presežek. Med odličnim kosilom smo si privoščile degustacijo vin iz kleti Zlati grič in kot se za vinske kraljice spodobi, srečanje nekako zaključile ob dobrih vinih, dobri kulinariki in topli besedi.


Več v Družabno