Največji in najlepši prekmurski dogodek v prestolnici – Bujta repa

Letos je v festivalni dvorani v Ljubljani potekala že 59. Bujta repa

Bojan Sobočan, petek, 4. marec 2016 ob 09:10

59. Bujta repa

Člani Kluba prekmurskih študentov so po odlični zabavi v štajerski prestolnici konec lanskega leta, sedaj pripravili še tradicionalno in največjo prekmursko zabavo v slovenski prestolnici. Letos je v festivalni dvorani v Ljubljani potekala že 59. Bujta repa.

Bujta repa je dogodek za katerega je slišal že vsak prekmurski študent, velika večina pa ga je v teh letih tudi obiskala. Dogodek je tudi priložnost na katerem se srečajo in družijo tako prekmurski študentje, kakor tudi bivši študentje in tisti, ki so ostali ter delajo v Ljubljani. Nekateri izmed njih si za to posebno priložnost vzamejo tudi dopust, da se lahko družijo in zabavajo.

Prireditev je razdeljena na dva dela. V prvem delu je slavnostna večerja na kateri postrežejo s tradicionalno prekmursko bujto repo in se posladkajo še s prekmursko gibanico. Letošnje prireditve se je udeležil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan, ki je prisotne tudi nagovoril. Vse prisotne je pozdravila še predsednica Kluba prekmurskih študentov Barbara Sečko.

V drugem delu je sledilo druženje in zabava z glasbenimi skupinami. Na letošnji prireditvi so nastopili zabavna funk, pop in rock 'n' roll pomurska skupina The Cock Tails, Carpe Diem zasedba in izmed najbolj popularnih soul-blues-rock skupin Hamo and Tribute 2 Love.

Organizatorji so pripravili odlično prireditev in zabavo v Ljubljani. Z mislimi pa so že pri jubilejni 60. obletnici Bujte repe, ki se bo odvila naslednje leto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno