Uspešno izvedeno prvo srečanje Kluba 65+ Razkrižje

Klub 65+ je namenjen starejšim ljudem, njihovim svojcem in prijateljem z namenom ponuditi informacije, podporo, pomoč, druženje in aktivnosti za kvalitetno staranje v njihovem domačem okolju

Prlekija-on.net, torek, 8. marec 2016 ob 09:20
V sredo, 2. marca se je v knjižnici in čitalnici na Razkrižju odvijalo prvo srečanje starejših občanov v okviru Kluba 65+ Razkrižje. Klub 65+ je namenjen starejšim ljudem, njihovim svojcem in prijateljem z namenom ponuditi informacije, podporo, pomoč, druženje in aktivnosti za kvalitetno staranje v njihovem domačem okolju.

Aktivno družbeno življenje na podeželju predpostavlja določeno stopnjo mobilnosti, ki je prav v primeru starejših občanov pogosto močno zmanjšana. S tem je zmanjšana tudi dostopnost do informacij, programov in storitev, ki so starejšim v mestnih središčih dostopni brez večjih težav.

Tokratni dogodek je obiskal Branko Petovar, direktor Centra za socialno delo Ljutomer, ki je udeležencem predstavil izčrpne informacije o pravicah iz javnih sredstev in oblikah pomoči za starejše, ki jih zagotavlja center na območju upravne enote Ljutomer. Pogovor je potekal v sproščenem vzdušju, ko so se udeleženci aktivno vključevali s svojimi težavami, mnenji, predlogi  in vprašanji. Tokratno klubsko srečanje je nekaterim od udeležencev prineslo odgovore in informacije o oblikah pomoči Centra za socialno delo Ljutomer, drugim priložnost, da spregovorijo o svojih težavah, vsem pa prijetno druženje, ki ga želijo ponoviti.

Po predlogih udeležencev bo naslednji dogodek Kluba 65+ Razkrižje s področja preventivne zdravstvene dejavnosti, ki bo predvidoma že prvo sredo v mesecu aprilu.

Srečanje Kluba 65+ Razkrižje


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje