Danci so zmagovalci 14. mednarodnega debatnega turnirja v Ljutomeru

V Ljutomeru je potekal 14. mednarodni debatni turnir, katerega se je udeležilo okoli 200 dijakov, mentorjev in sodnikov

Prlekija-on.net, torek, 8. marec 2016 ob 09:41
V veliki finale 14. mednarodnega debatnega turnirja sta se uvrstili ekipi Danske in ZDA, slavili pa so Danci

V veliki finale 14. mednarodnega debatnega turnirja sta se uvrstili ekipi Danske in ZDA, slavili pa so Danci

V organizaciji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) ter Zavoda Za in proti je tri dni – med 3. in 5. marcem 2016 - v Ljutomeru potekal 14. mednarodni debatni turnir, katerega se je udeležilo okoli 200 dijakov, mentorjev in sodnikov.

Sodelovalo je 50 ekip iz 14 držav: Slovenija, Hrvaška, Srbija, Nemčija, Češka, Italija, Turčija, Velika Britanija, Danska, Bosna in Hercegovina, Romunija, Nizozemska, Švica in Združene države Amerike (ZDA). Turnir so ekipe izkoristile za pripravo na julijsko svetovno prvenstvo v Nemčiji. V veliki finale 14. mednarodnega debatnega turnirja sta se uvrstili ekipi Danske in ZDA, slavili pa so Danci. Izmed slovenskih ekip se je najvišje zavihtela ekipa Gimnazije Bežigrad iz Ljubljane, ki je izpadla v polfinalu.

Ekipi GFML Ljutomer B (Sanja Hošpel, Anja Zadravec, Hana Rakuša) in Ljutomer A (Betka Perc, Vanja Vogrinec, Helena Beznec) sta se v konkurenci 50 ekip uvrstili na 21. in 22. mesto.

V sklopu mednarodnega debatnega turnirja je v prleški prestolnici potekalo tudi državno tekmovanje v angleški debati. Slavila je ekipa Gimnazije Bežigrad, drugo mesto je zasedla Druga gimnazija Maribor, tretje pa Gimnazija Trbovlje. Ekipa GFML Ljutomer B je osvojila četrto, ekipa GFML Ljutomer A pa peto mesto.

Udeleženci turnirja so bili izredno zadovoljni z organizacijo in gostoljubnostjo, ter se veselijo jubilejnega 15. turnirja naslednje leto.


Več v Kultura in izobraževanje