Ankin koruzni sonček za napredovanje

V drugi oddaji MasterChef Slovenija se je Anka znašla v izločitvenem testu

Prlekija-on.net, petek, 18. marec 2016 ob 08:46
Anka Alt, foto: POP TV

Anka Alt, foto: POP TV

V drugi oddaji MasterChef Slovenija so se tekmovalci najprej spopadli z zanimivim individualnim izzivom, kjer je naloga bila, da v 30 minutah pripravijo vrhunsko piščančjo jed. Štirje tekmovalci so ob tem dobili namesto sveže perutnine, že ocvrtega, pečenega ali paniranega piščanca.

Že pripravljen piščanec je bil za tekmovalce oteževalna okoliščina, a so se vsi štirje odrezali precej bolje, kot ostali, zato niso bili v nevarnosti za izpad. V nevarnosti za izpad pa je bila naša Prlečka Anka, ki je sicer vegetarijanka in ji je priprava perutnine povzročila kar nekaj težav. Pred žirijo je namreč postavila krožnik na katerem je bil piščanec napol surov, tako da žirija jedi sploh ni okusila. Anka se je s tem znašla v izločitvenem testu.

Tam sta ji družbo delala še Sašo in Tulio. Ti trije so nato morali pripraviti jed, katere glavna sestavina je bila koruza. Anka se je ob tem precej zmedla in bila še v šoku po dostavi prejšnje surove jedi, tako da ni imela prave ideje, kakšno jed bo sploh pripravila, poleg tega je v izločitvenem testu še zažgala jed. A na koncu se je le zbrala, našla motivacijo in pripravila koruzni sonček s polento in čičeriko, katerega je žirija pohvalila, Luka pa je ob tem tudi dejal, da so Prleki lahko na to jed ponosni.

S tem se je Anka izognila izločitvi in ostaja v igri za 50.000 evrov, izločitev pa je doletela Tulia, ki je moral tekmovanje zapustiti.


Več v Družabno