Tudi v Veržeju pokazali zanimanje za delovanje Kluba 65+

Klub 65+ je namenjen starejšim ljudem, njihovim svojcem in prijateljem z namenom ponuditi informacije, podporo, pomoč, druženje in aktivnosti za kvalitetno staranje v njihovem domačem okolju

Prlekija-on.net, sobota, 19. marec 2016 ob 08:42
Srečanje Kluba 65+ Veržej

Srečanje Kluba 65+ Veržej

V sredo, 16. marca, se je v sejni sobi na Občini Veržej odvijalo prvo srečanje starejših občanov v okviru Kluba 65+ Veržej. Uvodoma sta udeležence pozdravila župan Občine Veržej Slavko Petovar in Amalija Šiftar iz ZDUS. Župan Petovar je zadovoljen, da se aktivnosti projekta »Nazdravje« odvijajo tudi v njihovi občini in poudaril, da bo lokalna skupnost tudi nadalje podpirala delovanje Kluba 65+ in da je pomembno, da se starejšim občanom poskuša določene storitve in programe v čim večji meri zagotoviti v njihovem lokalnem okolju.

Tokratni dogodek sta obiskala Branko Petovar, direktor Centra za socialno delo Ljutomer in strokovna sodelavka centra Rozina Kralj, ki sta udeležencem predstavila informacije o pravicah iz javnih sredstev in oblikah pomoči za starejše, ki jih zagotavlja center na območju upravne enote Ljutomer. Direktor Centra za socialno delo je navzočim predstavil tudi možnost, da se nekatere aktivnosti in storitve centra za socialno delo lahko izvajajo neposredno v okviru dejavnosti kluba v njihovem lokalnem okolju in da se želi center uporabnikom, ki potrebujejo njihovo pomoč ali nasvet čim bolj približati. Pogovor je potekal v sproščenem vzdušju, ko so se udeleženci aktivno vključevali s svojimi mnenji, predlogi in vprašanji.

Na predlogih udeležencev bo naslednji dogodek Kluba 65+ Veržej s področja preventivne zdravstvene dejavnosti, ki bo predvidoma že drugo sredo v mesecu aprilu.

Klub 65+


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje