V Ljutomeru opravili 19. rez vinske trte

Ob bogatem kulturnem programu in v družbi vinskih kraljic Tadeje Heric in Danijele Rožman, je skrbnik vinske trte Mihael Kuhar opravil že 19. rez ljutomerske vinske trte

Prlekija-on.net, sobota, 19. marec 2016 ob 13:31
Rez vinske trte v Ljutomeru

Rez vinske trte v Ljutomeru

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub Martina, klub vinskih kraljic Ljutomer, sta v soboto, 19. marca, na Jožefovo, pripravili tradicionalni rez vinske trte v atriju Mestne hiše.

Ob bogatem kulturnem programu in v družbi Ljutomerske vinske kraljice »Martine XVIII« – Tadeje Heric, vinske kraljice Male Nedelje »Martine VIII« – Danijele Rožman, vitezov vin evropskega reda ter ostalih gostov, je skrbnik vinske trte Mihael Kuhar opravil že 19. rez ljutomerske vinske trte. Vse prisotne je pozdravil tudi nov predsednik društva Stanislav Kaučič, spregovorila pa sta še županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in častni občan Občine Ljutomer dr. Miran Puconja. Kaj sta ob tem povedala, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Za obiskovalce so pripravili degustacijo z izbranimi vini v sodelovanju s Klubom ljutomerskih vinskih kraljic »Martina«, Klubom prleških babic Pristava in Turistično kulturnim društvom Babinci. Ob tem so se še vsi zadržali na pokušini prleške vinske kapljice in kulinarike, s seboj pa so lahko odnesli tudi cepiče trte.


Več v Družabno