Letos na ogled in pokušino predvsem jedi iz korenja

24. razstava kulinaričnih dobrot in ročnih del pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Branko Košti, nedelja, 20. marec 2016 ob 09:29

24. razstava kulinaričnih dobrot in ročnih del

Večnamenski prostor ob župnišču pri Sv. Juriju ob Ščavnici je v soboto, 19. in v nedeljo, 20. marca, prizorišče že 24. razstave kulinaričnih dobrot in ročnih del, katero vsa leta pripravljajo članice Društva podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici.

Na mizah, pogrnjenih s čudovitimi prtički z velikonočnimi motivi, kateri so nastali na delavnicah ročnih del v zimskem času, lahko obiskovalci občudujejo dobrote kmečkih gospodinj, med katerimi letos močno prevladujejo jedi iz korenja. Marsikdo bo presenečen, kako uporabna je v kmečki kulinariki ta razširjena vrtnina, saj jo je mogoče uporabiti za samostojne jedi, kot sestavino namazov, v solatah in prilogah, kot nadeve štrukljev in cmokov, za pecivo in tudi v sladicah.

Če bodo koga zasrbele brbončice in bo želel s temi dobrotami razveseliti ostale družinske člane, ne bo nobenega problema, saj je mogoče večino razstavljenega tudi kupiti. Na voljo je tudi zloženka z recepti za pripravo jedi iz korenja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje