Zbiranje receptov za prleško gibanico

Ob kulinaričnih delavnicah o pripravi prleške gibanice že poteka zbiranje receptov za njeno pripravo

Prlekija-on.net, četrtek, 24. marec 2016 ob 16:48
Kulinarična delavnica

Kulinarična delavnica

Prleška gibanica je sladica, ki zagotovo pripomore h krepitvi identitete ter prispeva k posebnosti in pestrosti kulinarične ponudbe Prlekije.

Eden od glavnih povzetkov lanske okrogle mize o prepoznavnosti prleške gibanice v okviru prireditve Prleška gibanica 2015 je bil nujno poenotenje recepta za pripravo le te. V tem mesecu so se aktivno začeli zbirati recepti. Ravno zato je Kulturno in izobraževalno društvo KELIH organiziralo že tri kulinarične delavnice, ki so bile namenjene pripravi prleške gibanice in zapisu enega izmed receptov.

Dve delavnici so organizirali pri Majdi Vrbnjak iz Ključarovcev (članica Kafetaric, ki so lani osvojile 2. mesto na ocenjevanju prleške gibanice), ena pa je bila v Gostilni Zorko v Borecih. Zaradi velike zainteresiranosti bodo v prihodnjih tednih organizirali še kakšno delavnico.

Vse, ki pečete prleško gibanico, pa prijazno vabijo, da do 20.4.2016 na mail prleska.gibanica1@gmail.com pošljete vaš recept, ki bo pripomogel k določenemu poenotenju recepta za pripravo prleške gibanice. Recept naj vsebuje sestavine (katere in koliko) ter natančen postopek priprave.


Več v Kultura in izobraževanje