Tradicionalno strelsko tekmovanje na velikonočni ponedeljek

Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 41 strelcev

Prlekija-on.net, petek, 1. april 2016 ob 09:57
Tradicionalno strelsko velikonočno tekmovanje

Tradicionalno strelsko velikonočno tekmovanje

Strelsko društvo Rudar Presika je 28. marca, na velikonočni ponedeljek, organiziralo že tradicionalno strelsko člansko tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško.

Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 41 strelcev. V kategoriji člani - do 50 let je zmagal Toni Križanič iz Stročje vasi, ki je zadel 81 krogov. Drugo mesto je osvojil Bojan Pergar iz Pristave s 76 krogi, tretji pa je bil Ivo Pintarič iz Presike s 74 krogi. Nastopilo je 21 strelcev.

V kategoriji starejši člani nad 50 do 65 let, je s 70 zadetimi krogi zmagal Branko Magdič iz Stare Ceste, drugi, s 67 krogi je bil Stanko Habjanič iz Veščice, tretji pa Zlatko Šauperl iz Cvena s 57 krogi. Nastopilo je 11 strelcev.

V kategoriji veterani – nad 65 let je zmagal Marjan Kutnjak s 65 krogi, drugo mesto je zasedel Blaž Zanjkovič iz Razkrižja s 55 krogi, tretji pa je bil Jože Grnjak iz Rinčetove Grabe z 29 krogi. Nastopilo je 9 strelcev. Prvo trije uvrščeni v vsaki kategoriji so prejeli medalje.

Prvo srečanje na velikonočni ponedeljek je uvod v aktivnosti, oziroma začetek strelske sezone. Na srečanju so se tudi dogovorili za čistilno akcijo pri kateri bodo člani sodelovali in sicer 9. aprila. Po tekmovanju v ponedeljek so članom postregli tradicionalno strelsko kislo žüpo, ki jo je skuhal član Branko Rožman.


Več v Družabno