Mladinski pevski zbor GFML pripravil 2. koncert z gosti

Na tokratnem koncertu je nastopilo več kot 110 pevcev in glasbenikov

Prlekija-on.net, sreda, 6. april 2016 ob 12:15
2. koncert Mladinskega pevskega zbora GFML

2. koncert Mladinskega pevskega zbora GFML

V torek, 5. aprila, so v Domu kulture v Ljutomeru člani Mladinskega pevskega zbora Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pripravili 2. koncert z gosti. Mladinski pevski zbor GFML uspešno deluje že šest let, v svojih vrstah pa ima več kot sto članov. Na tokratnem koncertu je nastopilo več kot 110 pevcev in glasbenikov.

Za uvod se je zbor predstavil s pesmima Vigredna in Slovenski kraj, nato je nastopila zasedba Harmony, s petimi dekleti s skladbo Čas – skupine Dan D ob spremljavi kitare.

Sledila jim je skupina ORFFEKI, ki deluje že šesto leto. Zaigrali so rusko ljudsko / prir. M. V. Horvat: Goluby vagon. Skupaj z njimi je MPZ GFML ob klavirski spremljavi zapel pesmi Sončna ura in Nebotičnik.

Sošolca Dominik Kontrec in Tadej Čeh sta ob ritmični spremljavi pevca Gašperja Luke zaigrala skladba Od višine se zvrti in Pepelka. Kot naslednja se je na odru predstavila skupina The Flow, ki deluje v sklopu šole GFML. Predstavili so se s skladbo Urške Subašič – Najino srce. Temu je sledil nastop Dominika Kontreca s pevskim zborom in skupino BSUG2 s skladbo El mismo sol.

Člani Mladinskega pevskega zbora GFML so se ob tej priložnosti zahvalili svojim profesorjem glasbe in zborovodjem Tatjani Rozmarič Poštrak, Mojci Vizjak Horvat in Danielu Berdenu. Vsi nastopajoči skupaj so se poslovili s pesmijo Naj bo lep ta dan.


Več v Kultura in izobraževanje