Prvoligaš iz Veržeja tesno slavil v finalu Pokala MNZ Murska Sobota

Mladinci ŠNK Radgona častno klonili na Tratah

Prlekija-on.net, sreda, 13. april 2016 ob 21:13
Finale mladinskega pokala

Finale mladinskega pokala

Na igrišču Turistično športnega centra (TŠC) Trate, je več kot 150 ljubiteljev nogometa uživalo na finalnem spopadu za pokalnega mladinskega nogometnega prvaka na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Pomerila se je domača mladinska ekipa ŠNK Radgona, pod vodstvom trenerja Slobodana Đurića in njegovega asistenta Boruta Uhana, ki so sicer suvereno na čelu I. mladinske MNL Murska Sobota, ter ekipa Farmtech Veržeja, ki igra v I. Slovenski mladinski ligi in je mimogrede štiri dni pred to tekmo, na prvenstvenem dvoboju remizirala (1:1) proti Mariborčanom, ki so še lani igrali v Ligi evropskih prvakov... Torej so gostje veljali za absolutne favorite, kar pa so težje od pričakovanj tudi uresničili. Potem, ko je bil prvi polčas zelo izenačen, kjer so tudi Radgončani imeli dobre priložnosti, so Veržejci preko Tilna Pintariča zadeli v 50. minuti, kar je bil končni rezultat. Ta bi se sicer v nadaljevanju lahko spremenil tudi v korist domačih, a se mreži več nista tresli.

Kljub finalnemu porazu pa si tudi mladi Radgončani zaslužijo vse čestitke, enako seveda tudi izkušenejši in telesno močnejši gostje iz Prlekije. Ker je šlo za finalno pokalno tekmo je po dvoboju potekala še posebna slovesnost. Ob asistenci predsednika mladinske komisije pri MNZ Murska Sobota Gorana Pintariča, je predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan, ki je čestital mladim nogometašem obeh ekip, Veržejcem pa zaželel uspeh v nadaljevanju tekmovanja, nogometašem in trenerjem obeh ekip podelil medalje, kapetanoma Janu Klobasa in Mateju Kapunu, pa še lepa pokala v trajno last.

ŠNK Radgona – Farmtech Veržej 0:1 (0:0)
Stadion TRC Trate, 150 gledalcev, glavni sodnik: Sašo Habjanič, pomočnika: Aleš Žekš in Luka Perš (vsi Murska Sobota), delegat: Božidar Crnkovič (Tišina).

ŠNK Radgona: Tim Pučko, Tilen Klobasa, Jan Klobasa, Matic Markovič (od 75. Uroš Hamler), Tjan Pučko, Jure Šadl (od 62. Uzeir Haljil), Blaž Lehko, Aljaž Kocet, Benjamin Vid Krajnc, Denis Kolarič, Gregor Merdaus. Trener: Slobodna Đurić.

Farmtech Veržej: Luka Fodor, Branimir Špicar, Jaša Roškar, Matej Virag (od 46. Anej Meznarič), Jovan Koprivica (od 63. Goran Titan), Tine Celec, Matej Kapun (od 46. Renaldo Vidovič), Marko Turk, Matej Fišer (od 73. Aljoša Jerič), Nejc Ajlec, Tilen Pintarič (od 63. Žiga Šumak). Trener: Boštjan Zemljič.


Več v Šport