Vzrok smrti Domna utopitev, v telesu pa so našli tudi sledi zdravil in mamil

S toksikološkimi preiskavami so bile ugotovljene visoke vrednosti alkohola, potrjena pa je bila tudi prisotnost THC in psihoaktivnih zdravil

Prlekija-on.net, četrtek, 14. april 2016 ob 16:18
Domen Simonič

Domen Simonič

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je neposreden vzrok smrti Domna Simoniča, ki so ga mrtvega potegnili iz Drave 31. marca, utopitev. S toksikološkimi preiskavami so bile ugotovljene visoke vrednosti alkohola, potrjena pa je bila tudi prisotnost THC in psihoaktivnih zdravil.

Ob tem so še obvestili, da povezav med posameznimi primeri, ki so jih obravnavali v preteklosti, niso ugotovili. V povezavi z iskanjem pogrešanega se je namreč v javnosti pojavilo več različnih zgodb in teorij zarot. Med drugim so izginotje Simoniča povezovali s primeroma lani pogrešanih Klemna Lenka in Petra Aplinca, ki so ju pozneje mrtva našli v Dravi.

Domen izginil 23. februarja
Prijavo pogrešanja Domna Simoniča, ki je študiral v tujini, je policija prejela 24. februarja in takoj začela z zbiranjem obvestil, kjer so ugotovili, da je Domen Simonič, 23.2.2016, okrog 10.00 ure z letalom prispel na letališče Brnik, od koder je odšel v Celje. Istega dne ga je prijateljica povabila na koncert v Maribor. Vabilu se je odzval in v Maribor prispel okrog 21. ure.

V Mariboru sta se sestala v bližini Pristana, na Koroški cesti. Skupaj sta odšla na obisk do znancev v Mariboru. Okoli polnoči je družba odšla do lokala Štuk na Gosposvetski cesti 84 v Mariboru. Tam je Simonič ostal pred lokalom Štuk, v bližini pekarne Mlinar, kjer se je pogovarjal z neznanci. Zaradi tega mu je prijateljica izročila vstopnico za koncert in dejala, da naj pride za njo, kar je tudi potrdil. Prijateljica je okoli 0.30 odšla iz lokala iskat Simoniča, vendar ga več ni našla. Pričela ga je klicati na njegovo telefonsko številko, vendar se na klice nihče ni odzval. Njegov mobilni aparat je bil nazadnje dosegljiv okrog 1. ure, kasneje pa je bila telefonska številka nedosegljiva.

31. marca pa je bil OKC PU Maribor bil obveščen, da je bilo v kanalu reke Drave, pri hidroelektrarni v Zlatoličju najdeno truplo. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da opis trupla in predmeti najdeni pri truplu utemeljujejo, da gre za pogrešanega Domna Simoniča, kar se je pozneje s preiskavo tudi dokončno potrdilo.


Več v Črna kronika