Pot po nasipu Gajševskega jezera dobiva novo podobo

Ob Gajševskem jezeru urejajo pot po nasipu, ki bo služila rekreaciji, turizmu in počitku

Prlekija-on.net, nedelja, 17. april 2016 ob 12:48
Urejanje poti po nasipu Gajševskega jezera

Urejanje poti po nasipu Gajševskega jezera

Občina Križevci je decembra lani podpisala gradbeno pogodbo za ureditev pešpoti in postavitev urbane opreme okrog Gajševskega jezera, ki jo sedaj ureja družba HERMES GP d.o.o. iz Dornave, ki je na razpisu blila najugodnejša.

Dela iz popisov bodo izvedli za dobrih 133 tisoč evrov, nadzor nad gradbenimi deli pa bo vršila gospodarska družba Energo Maks d.o.o. iz Slovenskih Konjic za dobra dva tisočaka. Sredstva za izvedbo del so zagotovljena v proračunu občine Križevci.

Dela obsegajo izvedbo peščene poti po kroni nasipa, ob potki pa se bo postavila urbana oprema (klopi, koši), informativne in tematske table. Dolžina poti po nasipu, ki bo služila rekreaciji, turizmu in počitku znaša 2.610 m.

Na kroni nasipa, kjer je pretežno travnata površina, so se ljudje že od nekdaj radi sprehajali, na Gajševsko jezero pa radi prihajajo surferji, ki so tudi ta konec tedna prišli na svoj račun, ribiči in nasploh obiskovalci, ki jih zanima pestra flora in favna v okolici jezera. Z izvedbo investicije bo pot postala še privlačnejša za obiskovalce, ki se radi sprehajajo ob vodi. Predvidena širina poti je 1,6 m, obrobljena pa bo z lesenimi okroglicami.

Spodaj je nekaj fotografij, ki prikazujejo trenutno stanje sredi del.