Pomurski rokometni derbi gladko pripadel Radgončanom

Arcont Radgona rokometni gospodar Pomurja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. april 2016 ob 08:48
Slavje rokometašev Arcont Radgona

Slavje rokometašev Arcont Radgona

V drugem letošnjem pomurskem rokometnem derbiju so igralci Arcont Radgone v dvorani III. OŠ v Murski Soboti, povsem nadigrali igralce Pomurja in slavili z eno najvišjih razlik na medsebojnih tekmah 35:19 (13:8). Pomurci so v prvi minuti sicer povedli iz sedemmetrovke, nato pa kar 14 minut niso zadeli – prvi zadetek iz igre so dosegli šele v 15. minuti. Radgončani so z odlično igro v obrambi povsem onemogočili domačine in po petih zaporednih zadetkih povedli s 5:1 ter v 19. minuti vodili že 9:2. Gostitelji so do odmora zaostanek znižali na -5.

V drugem delu se je razlika do 50. minute gibala med petimi in sedmimi zadetki prednosti za goste. Nato pa so Radgončani ponovno dodali plin in v štirih minutah igre, z delnim rezultatom 7:0, povsem dotolkli nemočne domačine. Zadnjo minuto so številni gostujoči navijači pričakali na nogah in po zaključnem zvoku sirene se je zasluženo slavje igralcev in navijačev Arcont Radgone lahko začelo. Tako je v tokratnem pomurskem rokometnem "el clasicu" Arcont v Murski Soboti upravičil vlogo favorita ter pokazal, kdo je rokometni gospodar v regiji.

Pred približno 200 ljubiteljev rokometa sta tekmo v Murski Soboti, vodila sodnika Uroš Murko in Miloš Turnšek.

Pomurje - Arcont Radgona 19:35 (8:13)

Pomurje: Hameršak, Dor. Černela, Pintarič 3, Podlunšek, Kreft 1 (1), Sever 1, Čerpnjak, Dom. Černela, Blažič, Hedl 1, Šavel, V. Kozelj 3 (1), Zavodnik, Štumpf, Gregorec 8,  M. Kozelj 1 (1). Trener: Nedjeljko Potočnjak.

Arcont Radgona: Kuzmič, Oštir, Kl. Krajnc, Šijanec, Fridrih 3, Ketiš 4, Zorko 12 (1), Ivanek 2, M. Žunič 5 (1), Ke. Krajnc, Bratkovič 1 (1), Benko 2, Štefanec, Falež 3, Tomić 2, Slekovec 1. Trener: Mitja Žuran.

Sedemmetrovke: Pomurje 8/3, Arcont Radgona 3/3; Izključitve: Pomurje 8 min; RK Arcont Radgona 14 min.

Pred zadnjim krogom, ko v Radencih (sobota, 23.4. ob 20.00) gostijo zadnjeuvrščeno Radovljico, rokometaši Arcont Radgone zasedajo 6. mesto na prvenstveni lestvici. Arcont sicer ima možnost ob ostalih ugodnih izidih, da na koncu prvenstva zasede celo zelo dobro četrto mesto.


Več v Šport