Na Razkrižju obeležili svetovni dan knjige

V goste so povabili Majdo Magdaleno Kodba, ki je lanskega septembra ob svojem jubileju izdala svojo prvo knjigo z naslovom Rumeni avtomobilček

Prlekija-on.net, nedelja, 24. april 2016 ob 09:50
Svetovni dan knjige na Razkrižju

Svetovni dan knjige na Razkrižju

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje, so v soboto, 23. aprila, obeležili svetovni dan knjige. V goste so povabili Majdo Magdaleno Kodba, ki je lanskega septembra ob svojem jubileju izdala svojo prvo knjigo z naslovom Rumeni avtomobilček. Knjiga razkriva doživljanje tega predmeta, rumenega avtomobilčka.

Zgodbo lahko berejo otroci, vendar pa jo v njeni polni sporočilni vrednosti, razumejo le odrasli. Avtorico knjige je na dogodek pospremil soprog Milan Kodba, katerega korenine izvirajo iz Razkrižja. V pogovoru z županom, Stankom Ivanušičem so se povrnili 45 let nazaj, ko je razkriški mladinski organizaciji predsedoval Milan Kodba in je ta delovala najaktivneje na kulturnem področju. Organizirali so kvalitetne festivale, izdajali glasilo, uredili atelje za razvijanje fotografij in celo uredili knjižnico, ki je delovala samostojno. Organizirali so še druge raznovrstne aktivnosti ter s tem dosegli, da so bili kot mladinci v družbi cenjeni.

Na dogodku so se še posebej zahvalili bralcem, ki so sodelovali v projektu Bralna značka za odrasle, katerega so v izposojevališču Razkrižje izvajali prvo leto.

Za glasbeno popestritev so poskrbele učenke Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer: Anja in Iva Kuhar, Tjaša Turnšek in Ivana Ivezič. Program je povezovala Adrijana Bogdan.


Več v Kultura in izobraževanje