Nogometaši ŠNK Radgona prejeli prvi zadetek to pomlad

Tudi Aqua Ižakovci nedorasel nasprotnik

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. april 2016 ob 08:55
ŠNK Radgona - Aqua Ižakovci

ŠNK Radgona - Aqua Ižakovci

Članska ekipa ŠNK Radgona, to pomlad nadaljuje z uspešnimi predstavami in se vse bolj približuje samemu vrhu lestvice. Čeprav so Radgončani šele v petem pomladnem dvoboju prejeli prvi zadetek sploh, so v 16. krogu na Tratah, brez težav premagali ekipo Aqua Ižakovci 5:1 (2:0). Škoda je le, da si dvoboja ni ogledalo nekoliko več navijačev, saj jih je na tribunah lepega stadiona bilo le okoli 80, in slednji so videli še eno lepo predstavo domače ekipe. Res je sicer, da je na začetku 2. polčasa bilo nekaj krize, ko so nogometaši z "Otoka ljubezni" znižali vodstvo domačih na 1:2, toda zmaga varovancev trenerja Nenada Dolgova niti enega trenutka ni bila vprašljiva.

Tudi gostje iz Ižakovcev so namreč bili nedorasel nasprotnik, kar se je videlo že v prvem polčasu, ko sta za vodstvo zadela Tilen Klobasa (14.) in Kristjan Kolarič (33.), Radgončani pa so borbene in korektne goste dotolkli v zadnjih 15 minut dvoboja, ko je še enkrat zadel Tilen Klobasa (75.), po en zadetek pa sta prispevala še Gregor Merdaus (83.) in Matej Hajdinjak (90.). Zmaga domače ekipe bi lahko bila še izdatnejša, kajti v drugem polčasu so gostitelji še dvakrat zadeli okvir vrat...

Novo zmago so na Tratah dosegli: Miha Starovasnik, Jan Klobasa (od 63. Uroš Krajnc), Daniel Sovec (od 83. Bislim Haljil), Tilen Klobasa, Jože Kaučič (od 60. Gregor Merdaus), Kristjan Kolarič (od 68. Simon Kozar), Uroš Pörš, Aljaž Kocet, Jernej Karba (od 78. Matej Hajdinjak), Borut Uhan, Blaž Lehko. Trener: Nenad Dolgov, pomočnik trenerja: Franc Škrobar, fizioterapevt: Kristjan Dani.

Glede na druge rezultate, novi presenetljiv poraz Slatine v Dokležovju, ter domači remi Bogojine proti Serdici Kleparstvo Šinko, je botroval k temu, da je ŠNK Radgona že na drugem mestu na lestvici s samo dve točki za vodilno GMT Bogojino.

Tudi radgonski mladinci nadaljujejo z izvrstnimi predstavami in tokrat so na Tratah 8:2 (4:0) suvereno odpravili še vrstnike Rakičana. Fantje se niso preveč utrudili za novo prepričljivo zmago, za katero je tri zadetke prispeval Denis Kolarič, po dva sta dosegla Blaž Lehko in Gregor Merdaus, enega pa Uzeir Haljil. Mladinci ŠNK Radgona so po trinajstih odigranih krogih prepričljivo na vrhu lestvice, saj so dosegli 12 zmag in le enkrat remizirali. S 37 (74:10) točkami imajo varovanci trenerja Slobodana Đurića že v žepu kvalifikacije za 2. Slovensko mladinsko ligo.


Več v Šport