Ogledali so si največji gradbeni sejem in največje terme na svetu

Strokovna ekskurzija zaposlenih v podjetju Segrap d.o.o. na največji gradbeni sejem na svetu Bauma in v največje terme na svetu Bad Erding

Prlekija-on.net, petek, 27. maj 2016 ob 13:44
Zaposleni v podjetju Segrap d.o.o. so bili na ekskurziji

Zaposleni v podjetju Segrap d.o.o. so bili na ekskurziji

Podjetje Segrap d.o.o. iz Ljutomera sodi med največja podjetja v Pomurju. Trenutno zaposluje 116 ljudi, ki so skupaj z zaposlenimi na upravi družbe razporejeni po treh delovnih enotah – v Biotermah Mala Nedelja, Betonarni Ljutomer in Gramoznici Krapje.

Kot marsikatero drugo slovensko podjetje, se je Segrap v času gospodarske krize boril za svoj obstoj, vendar mu je uspelo preživeti in danes se, predvsem na področju turizma, razvija v eno uspešnejših podjetniških zgodb na pomurskem koncu. Direktor družbe Miran Blagovič se je zato letos v začetku leta odločil, da svoje zaposlene nagradi in jih popelje na strokovno ekskurzijo. Izbira destinacije je bila nekako samoumevna – za enoti betonarna in gramoznica ogled največjega gradbenega sejma na svetu, sejma Bauma, ki je potekal v sredini aprila v Münchnu; za zaposlene v Biotermah pa ogled največjih term na svetu, term Bad Erding, nedaleč stran od Münchna.

Prvi dan so se na poti do Münchna ustavili v enem najstarejših rudnikov soli na svetu, v Halleinu pri Salzburgu. Pred vstopom v rudnik so »Segrapovce« oblekli v posebna »delovna« oblačila, nato pa so se z rudarskim vozičkom zapeljali globoko v rov. Med ogledom so se peljali tudi s splavom po podzemeljskem jezeru in nato še spustili po dveh drčah/toboganih, kar je bilo za večino verjetno tisto najboljše pri ogledu rudnika.

Sledil je ogled mesta Salzburg, naslednji dan pa nadaljevanje vožnje proti sejmišču, kjer je polovica avtobusa izstopila, druga polovica pa se je zapeljala do Bad Erdinga.

Svetovni sejem gradbenih strojev, strojev za gradbene materiale, rudarskih strojev, gradbenih vozil in gradbenih naprav Bauma, že 31. po vrsti, je potekal na 605.000 kvadratnih metrih razstavnih površin. Posebna pozornost je bila namenjena sklopu rudarstva, pridobivanja in predelave surovin, kar je tudi tisto, kar je najbolj zanimalo zaposlene Sergrapa, ki so si ogledali sejem. Po podatkih organizatorjev je sejem obiskalo več kot 500.000 obiskovalcev, od tega okoli 2000 iz Slovenije.

Kot je Bauma navdušila »rudarski« del podjetja, so terme Bad Erding očarale »turistični« del zaposlenih. Gre za največje terme na svetu, ki se razprostirajo na 185.000 kvadratnih metrih površine, imajo 26 različnih toboganov s skupno dolžino 2.500 m in 450 visokih palm, za katere so odšteli več kot 10 milijonov evrov. Posebnost term je povsem nov hotel Victory, ki je v enem delu zgrajen kot ladja, po kateri je dobil ime, v drugem delu pa kot mesto Benetke, od koder je arhitekt črpal navdih.

Utrujeni in polni vtisov so se izletniki vrnili v Prlekijo in naslednji dan na svoja delovna mesta. Kot pravijo zaposleni, se zavedajo, da so takšne strokovne ekskurzije velik strošek za podjetje, a veliko tudi prispevajo k večjemu zadovoljstvu kolektiva. Vodstvo družbe se s tem strinja in dodaja, da se zaveda, da je za doseganje uspešnih poslovnih rezultatov in razvoj potenciala zaposlenih potrebna predvsem njihova motivacija.


Več v Družabno