Številni pohodniki so se že 12. podali na tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah

Pohodnikom sta se pridružila tudi Ljutomerska vinska kraljica Martina XVIII, Tadeja Heric in župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. maj 2016 ob 13:21
12. pohod Pomlad v prleških goricah

12. pohod Pomlad v prleških goricah

V soboto, 28. maja, so se številni pohodniki že 12. podali na tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah »Dan odprtih kleti in veselih ljudi«. Zbrali so se v Centru Zavirje Razkrižje pri Ivanovem izviru, od koder so se podali po poteh prleške vinorodne pokrajine.

Prireditev, katere glavni namen je turistična promocija prleške vinorodne pokrajine, izvrstnih vin ter domačih jedi, ki izvirajo iz tega območja, organizirajo Turistično narodopisno društvo Razkrižje in skupina vinogradnikov, ki izvirajo iz območja med občinama Razkrižje in Ljutomer.

Ob sončnem, poletnem vremenu, so se poodniki podali na 13 km dolgo pot ter obiskali številne ponudnike ob poti. V startnino je bil vštet degusatcijski kozarec, degustacije in pokušina hišnih specialitet na posamezni točki ter topel obrok ob zaključku pohoda, ki so ga zaključili velikem šotoru Centra Zavirje Razkrižje ob glasbi in plesu lokalne skupine Nova štima.

Vsem sta se pridružila tudi Ljutomerska vinska kraljica Martina XVIII, Tadeja Heric in župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Pri pohodu so sodelovali še Vinogradniška kmetija Krampač, Turistična kmetija Dervarič, Vinogradništvo in kletarstvo Sodec, Na koncu vasi – Klet Kolbl, Eko gorice Smolkovič, Sadjarstvo Trstenjak in proizvodnja naravnih sokov ter Turistična kmetija Jureš.


Več v Družabno