Po 110 letih so gasilci iz Stare Nove vasi dobili novo orodno gasilsko vozilo

Za gasilsko društvo Stara Nova vas je bil nakup velik finančni zalogaj, saj so odšteli 57 tisoč evrov

Jože Žerdin, torek, 31. maj 2016 ob 19:49
Novo gasilsko vozilo PGD Stara Nova vas

Novo gasilsko vozilo PGD Stara Nova vas

Pred 110 leti je bilo v Stari Novi vasi na Murskem polju v Prlekiji v Gasilski zvezi in občini Križevci ustanovljeno gasilsko društvo, ki je okrogli jubilej proslavilo lansko leto. Dolgoletna želja gasilskega društva in celotnega članstva je bila, da bi dobili novo gasilsko orodno vozilo, kar se jim je v letošnjem letu tudi uresničilo.

V društvo z bogato prehojeno gasilsko potjo so včlanjeni gasilci iz Stare Nove vasi in Dobrave, ki jim nova gasilska pridobitev veliko pomeni. Tako so dopolnili svoj vozni park, kajti odslej bodo bolj hitro posredovali ob notranjih in zunanjih požarih, saj je vozilo namenjeno za prevoz moštva. Gre za specialno opremljeno gasilsko vozilo, ki je izključno namenjeno ob posredovanju ob naravnih nesrečah, saj je opremljeno s sodobno gasilsko opremo po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije (GV-1). V vozilu je motorna brizgalna, agregat, številna druga oprema, cevi…

Za gasilsko društvo Stara Nova vas je bil nakup velik finančni zalogaj, saj so odšteli 57 tisoč evrov. Novo gasilsko vozilo je blagoslovil župnik župnije Križevci pri Ljutomeru Štefan Vinkovič. Nove gasilske pridobitve pa so veseli v Gasilski zvezi in občini Križevci, kajti odslej bodo gasilci iz Stare Nove vasi lažje in bolj hitreje krotili rdečega petelina.

Uradna slovesnost bo v soboto, 4. junija pri gasilskem domu Stara Nova vas od 18. ure naprej. Prireditev bo v šotoru, za pijačo in jedačo bo poskrbljeno, za zabavo pa bo poskrbel ansambel Opoj.


Več v Kultura in izobraževanje