Ena četrtina od ducata sprejetih v RK

Križem kapica pri drugošolkah in drugošolcih na Kapeli

Filip Matko Ficko, četrtek, 2. junij 2016 ob 11:41
O Rdečem križu z zgodbico o križem kapici

O Rdečem križu z zgodbico o križem kapici

Ob letošnji 150-letnici delovanja najstarejše humanitarne organizacije na Slovenskem bi bilo pričakovati, da bodo starši z veseljem svetovali svojim otrokom, da negujejo v sebi in ob sebi vrednote, ki skozi vso človeško zgodovino spremljajo človeški rod. Toda temu vedno ni tako. To se je zgodilo ob obisku aktivistov Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona na Osnovni šoli Kapela.

Zadnji dan v maju, po srečanju z ravnateljico mag. Anastazijo Avsec in mentorico Rdečega križa na šoli Lucijo Kret, je sledil obisk pri dvanajstih učenkah in učencih 2. razreda te šole, kjer je razredničarka Tina Klemenčič. Za uvod srečanja s šolarkami in šolarji je sekretarka RKS - Območnega združenja Gornja Radgona, Katja Makovec, predstavila osnovne programe delovanja Rdečega križa, kjer so učenke in učenci pridno sodelovali in pokazali tudi precej vedenja o tej humanitarni organizaciji. V drugem delu pa je sledila zgodbica o Križem kapici, ki jo je ob istočasnem risanju na interaktivno tablo predstavil spodaj podpisani. Ob zaključku so učenke in učenci predavatelju v zahvalo zapeli ljudsko pesem »Stara mati dober den...«, le-ta pa je trem učenkam razdelil izkaznice mladih članov Rdečega križa, kajti le trem izmed dvanajsterice so starši podpisali pristopno izjavo za sprejem otroka v humanitarno organizacijo Rdeči križ Slovenije. Darilce ob sprejemu v RK je trojica učenk prejela tudi od sekretarke OZRK Gornja Radgona, Katje Makovec.

Upamo lahko, da bo utrip do humanitarnega poslanstva Rdečega križa Slovenije, ki na tleh naše države deluje že od leta 1866, že v kratkem dobil prijaznejšo obliko, kajti dogajanja v svetu, kjer divjajo vojne in od tam bežijo ljudje vseh starosti, ras in ver, ne kažejo prijaznejšo prihodnost in najslabše bi bilo, če smo sami neprijazni.


Več v Kultura in izobraževanje