Letno kopališče odprto s prostim vstopom ter brezplačno izposojo ležalnikov

Prvi dan je za vse prost vstop, na voljo pa je tudi brezplačna izposoja ležalnikov in ostale športne opreme ter igrišča za odbojko

Prlekija-on.net, torek, 7. junij 2016 ob 11:18
Letno kopališče Ljutomer

Letno kopališče Ljutomer

Letno kopališče v Ljutomeru, se je v torek odprlo, prvi dan je za vse prost vstop, na voljo pa je tudi brezplačna izposoja ležalnikov in ostale športne opreme ter igrišča za odbojko.

S kopališčem letos upravlja Komunalno-stanovanjsko podjetje Ljutomer d.o.o., cene pa so nekoliko nižje kot lansko leto. Dnevna vstopnica za odrasle znaša 3,5 evra, za otroke, upokojence, dijake, študente in invalide pa 2,5 evra. Prestavili so tudi popoldansko uro, ko je vstop cenejši. Letos popoldanska vstopnica namesto po 16., namreč velja že po 15. uri, in znaša 2 evra za odrasle ter 1,5 evra za otroke, upokojence, dijake, študente in invalide.

Skupinske, mesečne in sezonske vstopnice so za okoli 30% cenejše, kot v lanskem letu, na voljo pa je tudi več ležalnikov, katerih izposoja stane 1 evro za cel dan. Celoten cenik za leto 2016 si lahko ogledate tukaj.

Skupna površina kopališča meri 20.178 m2, kopalcem pa je v 50 metrskem bazenu (olimpijske mere 50 x 25 m) in v otroškem bazenu, na voljo 1.300 m2 vodnih površin. Skupna površina kopališča in kopalne ploščadi meri 2.400 m2, po velikosti pa sodi med srednja kopališča. Največje dovoljeno število na kopališču je 500 kopalcev in 1.500 obiskovalcev. Sezonski čas obratovanja je od 1. junija do 31. avgusta, dnevni čas obratovanja pa od 10.00 do 20.00 ure.

Kopalci lahko koristijo spremljajočo športno - rekreativno ponudbo na kopališču, kot so igrišča za odbojko na mivki, mali nogomet, košarko, igrate lahko namizni tenis, badminton, na voljo pa je tudi otroško igrišče z igrali. Za osvežitev je ob kopališču gostinska ponudba.


Več v Družabno