Smo mehurčki na izvirih znanja...

Zaključna kulturna prireditev Osnovne šole Radenci

Filip Matko Ficko, sreda, 8. junij 2016 ob 13:53
Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

V torek, 7. junija popoldne, je bila v avli Osnovne šole Radenci zaključna kulturna prireditev pred koncem šolskega leta 2015/2016. Poleg učenk in učencev ter številnih njihovih staršev je bil med udeleženci tudi župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

V uvod je zapel otroški pevski zbor OŠ Radenci pod vodstvom Vere Stajnko pesem Radovana Gobca »Kresniček«, ko je kot solistka zapela Tia Lipič Stanek, na klavirju pa je vse spremljal Jaka Ajlec. Priredbo Mire Zelinke »Kolikor znaš, toliko veljaš« je v obliki dramatizacije, pod vodstvom mentorice Zdenke Šiplič, predstavila peterica učenk in učencev: Gal Lipič Stanek (5. a), Chiara Nidorfer (7. b), Špela Hanžel (7. b), Aljaž Mulec (5. a) in Andromeda Gabor (7. b). Komorna skupina treh kitaristov (Eva Zidar, Tina Antolič in Filip Ratej) je pod mentorstvom Danaje Habjanič zaigrala »The Entertainer« S. Joplin. Sledila je priredba ljudske »Mojca Pokrajculja« v izvedbi šolske lutkovne skupine učenk 6. razreda pod mentorstvom Renate Sporn in Lee Žiško. Mladinski pevski zbor je pod vodstvom Vere Stajnko zapel pesem Franeta Milčinskega-Ježka »Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj«, a prvošolke in prvošolci so predstavili »Angleški valček« v angleščini pod mentorstvom Valerije Žnidarič Žitek. V nemškem jeziku so zgodbo »Am Strand, Sandra - Maus« predstavile šestošolke (Tjaša Krajnc, Vanesa Zver, Allison Žnidarič, Špela Toplak, Sara Omar in Zala Podlesek) pod mentorstvom Marije Mauko. Učenec Nino Klemenčič je na klarinetu zaigral »Ulovi me« Z. Korenjaka, na klavirju ga je spremljal Jaka Ajlec.

Sledil je nagovor ravnateljice Simone Grosman, ki je najuspešnejšim učenkam in učencem razdelila priznanja in priložnostna darila: Živi Sečko iz 5. razreda, Filipu Lupscha in Kaji Rihtarič iz 6. razreda ter Tini Antolič iz 7. razreda za srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz matematike, Andromedi Gabor in Karin Kozar Ficko iz 7. razreda za nemško bralno značko EPI Lesepreis (100 odstotkov), Miši Pintarič iz 7. razreda za srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz matematike ter srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz logike, Jani Zamuda iz 8. razreda za angleško bralno značko EPI Reading Badge (100 odstotkov), Evi Pešti iz 8. razreda za srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz logike, za srebrno priznanje na področnem tekmovanju ter zlato Cankarjevo priznanje na državnem tekmovanju, Tilenu Vodička iz 8. razreda za izjemne uspehe na državnih tekmovanjih (srebrno priznanje iz astronomije, srebrno priznanje iz matematike, srebrno priznanje za poznavanje sladkorne bolezni, srebrno regijsko priznanje iz slovenščine, zlato priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine in zlato Cankarjevo priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine), Reneju Klementu iz 8. razreda za vsestransko uspešnost (100 odstotkov na šolskem tekmovanju iz matematike ter za nemško bralno značko EPI Lesepreis, srebrna priznanja na državnih tekmovanjih iz poznavanja sladkorne bolezni, geografije in matematike ter doseženih 100 odstotkov na mednarodnem matematičnem kenguruju, kot odličen matematik potuje za nagrado v Benetke - nagrada društva DMFA), Nini Kofalt in Lauri Mikl iz 9. razreda za srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz nemščine, Blažki Bojnec iz 9. razreda za regijsko srebrno priznanje ter Cankarjevo zlato priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine ter Aljošu Mlinariču iz 9. razreda za srebrno priznanje na regijskem tekmovanju iz angleščine, za srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz matematike ter za priznanje Diamantni kenguru.

Vsem prejemnikom priznanj in nagrad je čestital tudi župan Občine Radenci Janez Rihtarič, ki je ob tem vse seznanil, da bo po sklepu Občinskega sveta Občine Radenci ter po privolitvi svojcev jeseni 2016 novo ime šole: Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci.

Zapel je še Mladinski pevski zbor pod vodstvom Vere Stajnko pesem Gregorja Strniše»Vrtiljak« ter zatem še »Dangerous« Davida Guetta, ko je kot solist nastopil Žiga Horvat, ob klavirju Jaka Ajlec, s kitaro Jana Zamuda ter ob bobnih Denis Štefanec. Za zaključek pa je nastopila šolska folklorna skupina pod mentorstvom Nataše Ros s priredbo pesmi in plesa »Dere san jaz mali bija«. Toda vsekakor ni smel manjkati »bis«, še enkrat je zapel MPZ skladbo »Dangerous« in tedaj so skandirali skoraj vsi obiskovalci zaključne prireditve Osnovne šole Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje