»Vsakdo mora imeti prijatelja…« že enajstič

Srečanje svojcev, prijateljev in sosedov bivalne enote Radenci

Filip Matko Ficko, nedelja, 12. junij 2016 ob 08:56
Vsakdo mora imeti prijatelja…

Vsakdo mora imeti prijatelja…

»Vsakdo mora imeti prijatelja...« je vse očarala pesem stanovalcev in zaposlenih bivalne enote Radenci, ki sodi v okvir Socialno varstvenega zavoda Hrastovec, ko se je ob 11. uri dopoldne 11. junija (za enajsto bivalno enoto, ki obstoja že enajst let !) pričelo tradicionalno srečanje svojcev, prijateljev in sosedov na dvorišču stanovanjske hiše v Trstenjakovi ulici 4. V zboru je zapela tudi vodja te bivalne enote Zvezdana Rojko, ki ima »na skrbi« 16 stanovalk in stanovalcev ter šest zaposlenih.

In Zvezdana Rojko je po odpeti pesmi pozdravila vse prisotne v zelenilu vrta ter pod razpetimi senčniki v prelepem sončnem dnevu. Med gosti iz organizacij, društev in zavodov (Krajevna organizacija Rdečega križa Radenci, Karitas Radenci, Dom starejših občanov Radenci) je bil tudi podžupan Občine Radenci, Aleš Kaučič, slovesni nagovor vsem pa je namenila direktorica Socialno varstvenega zavoda Hrastovec Andreja Raduha.

Bivalna enota Radenci obstoja že enajsto leto in zato so posebej za tokratno srečanje ustanovili pevski zborček ter zapeli še nekaj pesmi, ob eni izmed njih (»Angeli živijo« Edvina Fliserja) se je kot solistka posebej izkazala mlada stanovalka Alma Hočevar. So se pa tokrat, kot je v zadnjem času na splošno »in«, preizkusili stanovalke in stanovalci še v kuharskih spretnostih, saj so za pogostitev pripravili številne jedi z žara.

Direktorica Andreja Raduha nam je zaupala, da v okviru Socialno varstvenega zavoda Hrastovec deluje že enajst bivalnih enot, od Hodoša ob madžarski meji v Prekmurju do Maribora, kjer so prav v zadnjem času pridobili še eno novo bivalno enoto. Prizadevajo si, da je njihovo delo čim bolj kvalitetno, ne glede na stanovalke in stanovalce, za katere mora biti v vseh enotah enako dobro poskrbljeno in zato so precej enot v zadnjem času tudi adaptirali, imajo pa na skrbi tudi dobro izbiro zaposlenih. Pohvalila je dobre odnose z lokalno skupnostjo, kajti bivalno enoto so v Radencih zelo dobro sprejeli, tudi najbližji sosedje, odlične stike pa so navezali z Rdečim križem, Karitasom in DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci. Opozorila pa je ob tem na vrednote v družbi, ki v naši državi zadnje čase zelo »pešajo«. Vse premalo je strpnosti in pozitivnega razmišljanja, a je sama izredno ponosna, da je direktorica tovrstnega zavoda, kjer ji je najlepše pri srcu tedaj, ko vidi pri zaposlenih, kot tudi pri stanovalkah in stanovalcih, da se jim oči svetijo...


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje