V Kopru je potekalo Državno tekmovanje gasilk in gasilcev

Tja so se po dobrem uspehu na tekmovanju lani uvrstile tudi starejše gasilke-veteranke PGD Trnovci iz gasilske zveze Sv. Tomaž

Prlekija-on.net, nedelja, 12. junij 2016 ob 21:15
Državno tekmovanje gasilk in gasilcev v Kopru

Državno tekmovanje gasilk in gasilcev v Kopru

Minuli konec tedna je v Kopru potekalo Državno tekmovanje gasilk in gasilcev, kamor so se po dobrem uspehu na tekmovanju lani uvrstile tudi starejše gasilke-veteranke PGD Trnovci iz gasilske zveze Sv. Tomaž.

Zgodaj zjutraj so se tekmovalke in ostali člani društva odpravili proti Kopru. Z majnšimi postanki in malico smo dobro prišlli na cilj. Tekmovanje je potekalo na Bonifiki v Kopru. Od 48. tekmovalnih enot so naše gasilke pristale na 19. mestu. Ostali člani so spremljali tekmovanje na tribunah, nekateri pa so skočili tudi v morje.

Od Štajerskih ekip so bili najuspešnejši člani PGD Hajdoše, ki so osvojili tri prva mesta: članice B, člani B in članice A, dober uspeh so dosegle tudi naslednje ekipe članice A: PGD Starše 2. mesto, PGD Majšperk 3. mesto, PGD Sovjak 5. mesto, PGD Žižki 10. mesto, pri članih A pa PGD Sovjak 3. mesto, za to jim lahko vsi iskreno čestitamo. Po končanem tekmovanju je na osrednjem stadionu Bonifka potekala razgalasitev rezultatov in podelitev medalj in pokalov.

Podelitve se je udeležil vrh gasilske zveze, premeir Miro Cerar in župan Kopra Boris Popovič, ki je bil tudi slavnosti govrnik. Po končani prireditvi smo si pripravili majnši piknik pri Ivanu Zelenjaku, ki živi v Ankaranu, drugače pa izhaja iz naših krajev.

Ivan Trunk

Vsi rezultati mladinskega in članskega tekmovanja.


Več v Kultura in izobraževanje