TIC Jeruzalem in vinoteka Jeruzalem zapirata vrata

Javni zavod za turizem LTO Prlekija Ljutomer, ki je od marca v likvidaciji bo prenehal poslovati

Prlekija-on.net, sreda, 22. junij 2016 ob 11:483
TIC Jeruzalem in vinoteka Jeruzalem zapirata svoja vrata

TIC Jeruzalem in vinoteka Jeruzalem zapirata svoja vrata

Javni zavod za turizem LTO Prlekija Ljutomer, ki je bil ukinjen konec marca in je od takrat v likvidaciji, bo sedaj tudi prenehal poslovati. TIC Jeruzalem in vinoteka Jeruzalem pod okriljem LTO-ja s tem dokončno zapirata vrata. Še zadnjič bosta odprta danes, 22. junija do 18. ure.

Zapira se tudi TIC Ljutomer, Občina Ljutomer pa je prostore v Ljutomeru, kiosk št. 1 na Glavnem trgu ter turistični objekt na Jeruzalemu oddajala v najem. Skupaj najemnina za oba objekta znaša 860 evrov mesečno ter še dodatno vsi stroški obratovanja. Najemnik, ki so ga z javnim zbiranjem ponudb iskali do 25. maja, bo v poslovnih prostorih poleg svoje dejavnosti, dolžan izvajati še turistično informacijsko dejavnost, tržiti turistične proizvode ter ponudbo turističnih storitev iz območja Občine Ljutomer, brezplačno nuditi informacije turistom, zbirati podatke za potrebe informiranja obiskovalcev, spremljati in posredovati predloge pritožb obiskovalcev v zvezi s turistično ponudbo pristojnim službam občine, sodelovati s turističnimi društvi ter ponudniki gostinskih in turističnih storitev, skrbeti za promocijo občine ter prodajati spominke, vstopnice, ... Dejavnost pa se mora izvajati skozi vse leto, vse dni v tednu, tudi ob nedeljah in praznikih. Izvajanje dejavnosti za potrebe Občine Ljutomer se ovrednoti v enaki višini, kot znaša najemnina.

Ali je kak ponudnik do roka oddal svojo ponudbo nam ni znano, kot nam tudi ni znano, kako bo v občini odslej poskrbljeno za turistične informacije in s tem povezano delovanje.

Zaposleni v LTO Prlekija Ljutomer so konec maja prejeli redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.


Več v Gospodarstvo