V Ljutomeru je potekalo državno prvenstvo v spretnostnem upravljanju z dvigalom

Tekmovanje, ki je v Sloveniji bilo prvič, je potekalo z dvigalom HIAB X-HiPro 192, ki je eno najboljših in najhitrejših dvigal na svetu

Prlekija-on.net, petek, 1. julij 2016 ob 18:16
DP v spretnostnem upravljanju z dvigalom

DP v spretnostnem upravljanju z dvigalom

V petek, 1. julija, je v Ljutomeru potekalo državno prvenstvo v spretnostnem upravljanju z dvigalom World Crane Championship. Tovrstno tekmovanje je v Sloveniji potekalo prvič.

Kvalifikacije za Slovenijo so potekale na sedežu podjetja ARKO d.o.o. v Ljutomeru, kjer se je zbralo 13 tekmovalcev iz celotne Slovenije, ki so pred začetkom izžrebali štartne številke, nato pa pod budnim očesom strokovne komisije pokazali svoje spretnosti z dvigalom na poligonu. Pred začetkom je vse pozdravil še direktor družbe ARKO d.o.o., Damijan Barat.

Zmagovalec je dobil naslov državnega prvaka v spretnostnem upravljanju dvigal, denarno nagrado v vrednosti 500 evrov in neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo v Hannovru. Nagrada poleg laskavega naslova svetovnega prvaka, znaša še 25.000 evrov.

Tekmovanje v Ljutomeru je potekalo z dvigalom HIAB X-HiPro 192, ki je eno najboljših in najhitrejših dvigal na svetu. Kako je tekmovanje, ki ga pri nas še nismo videli, potekalo, si lahko ogledate tudi na spodnjih fotografijah in v videu.

Pri upravljanju z dvigalom se je najbolje odrezal Andrej Škodnik. Preberite krajši intervju z zmagovalcem.


Več v Zanimivosti