Glasba se vrača v radenski park

Julija in avgusta poletni glasbeni četrtki

Filip Matko Ficko, nedelja, 10. julij 2016 ob 20:00
Poletni glasbeni četrtek, foto: Marija Erveš

Poletni glasbeni četrtek, foto: Marija Erveš

Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci sta se odločila za poletno oživitev radenskega parka, kjer že kar precej časa sameva glasbena utica oziroma paviljon. Tako bi naj letos julija in avgusta, vsak četrtek po 20. uri, potekali poletni glasbeno-plesni četrtkovi večeri v osrčju radenskega parka, v in ob glasbenem paviljonu.

Prvi takšen večer je bil pripravljen 7. julija, ko so za zbrano občinstvo, ki ga ni bilo za eno stotinjo, zaigrale harmonikarke, članice sekcije mladih glasbenikov ter zaplesali članice in člani Folklorne skupine Kulturnega društva Janko Divjak Kapela. Pleše sicer sedem parov, a tokrat jih je pet. Z svojim glasbenim znanjem so se predstavile kar tri mladenke z igranjem na diatonično harmoniko: Eva Tompa in Tina Krajnc iz Rihtarovec ter Martina Koren iz Hrastja Mote. Občinstvu jih je predstavila sodelavka iz javnih del pri Zavodu za turizem in šport Radenci Blanka Fekonja.

Že v 19 leto plešejo ohranjene ljudske plese Štajerske in Prekmurja plesalke in plesalci Folklorne skupine Kulturnega društva Janko Divjak Kapela, ki jih po strokovni plati vodi Slavica Kovačič, v skupini pa pleše tudi društveni predsednik Slavko Puklavec. Folkloristke in folkloriste na diatonični harmoniki spremlja Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec, ki jim je »takte ponujal« tudi tokrat. Je pa Robi z veseljem zaigral v triu tudi z dvema mlajšima harmonikarkama, Evo in Martino.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje