Zaključen 43. tabor Mladi gasilec

V Bodislavcih je štiri dni taborilo 85 mladih gasilk in gasilcev

Branko Košti, petek, 15. julij 2016 ob 18:51

43. tabor Mladi gasilec

Z zaključno prireditvijo v četrtek, 15. julija, se je v Bodislavcih zaključil že 43. tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Ljutomer. Letošnjega tabora se je udeležilo 85 mladih gasilk in gasilcev iz  prostovoljnih gasilskih društev, ki spadajo pod Gasilsko zvezo Ljutomer. Ob pomoči mentorjev in mentoric, so štiri dni spoznavali gasilske veščine, osnove bivanja v naravi, se seznanili z delom Rdečega križa in enot prve pomoči, s starodobnimi vozili pa so jih obiskali tudi lastniki teh vozil. Seveda je bilo kar nekaj časa namenjenega medsebojnemu spoznavanju, druženju in zabavi, najbolj zaželena aktivnost pa je bilo kopanje v bližnjih Biotermah.

Na zaključni prireditvi, katere se je udeležilo veliko staršev in ostalih sorodnikov tabornikov, so predstavili nekaj, predvsem šaljivih dogodkov, zbrane pa je pozdravil tudi predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, ki je izrazil posebno zahvalo številnim sponzorjem, brez prispevka katerih letošnjega tabora ne bi mogli izvesti.

Mladim gasilkam in gasilcem, predvsem tistim, ki so se tabora udeležili prvič, bo ostal v spominu po močnem neurju, katerega pa so vsi, taborniki, mentorji in tudi šotori, hrabro in brez posledic, preživeli.

Celotno slovesnost ob zaključku si lahko ogledate tukaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje