V obmejni župniji Razkrižje se je končal peti poletni župnijski oratorij

Oratorij je obiskovalo 40 otrok

Jože Žerdin, nedelja, 17. julij 2016 ob 08:25
Oratorij v župniji Razkrižje

Oratorij v župniji Razkrižje

Oratorij je nacionalni projekt, ki je potekal po župnijah po vsej Sloveniji, predvsem v času poletnih počitnic. Letošnja zgodba nosi geslo »Zdaj gre zares«. Glavni junak letošnje zgodbe je Ostržek - zelo navihana lutka. Tudi v obmejni župniji Razkrižje, je ob pomoči Župnijske Karitas Razkrižje od potekal od torka, 12. do nedelje 17. julija potekal poletni župnijski oratorij, ki je bil namenjen otrokom, ki že obiskujejo osnovno šolo Razkrižje.

Namen oratorija je bil v tem, da so otroci preko različnih dejavnosti, kot so delavnice, kateheze v katerih so jih tudi duhovno bogatili in učili različne nauke vsakdanjega življenja, družabne igre, vzgajati otroke v zdravem duhu in telesu. Preko oratorija se skuša otrokom dati določene vrednote in načela, ki jim bodo pomagale na poti skozi življenje. Oratorij je bil namenjen tudi aktivnemu preživljanju prostega časa in varstvu otrok, razdeljen je bil na štiri stebre; dom, župnija, šola, dvorišče.

Oratorija se je udeležilo 40 otrok iz župnije Razkrižje in sosednjih župnij. Voditelja sta bila domači župnik msgr. Franc Režonja in Žan Barat, ob pomoči 17 animatorjev. Večji del oratorija je potekal na župnijskem dvorišču, v domači župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka Razkrižje, v prostorih Župnijske Karitas Razkrižje in v Športnem centru v Zavirju. En dan so bili na kopanju v Termah Banovci. Za otroke je bil zanimiv naravoslovni dan, ko so se podali na Cven na Trnek, kjer so spoznali ribnike in ribištvo ter se zbližali z naravo. Zadnji dan druženja otrok na oratoriju je bil v soboto, v nedeljo, 17. julija pa se je poletni peti župnijski oratorij zaključil s sveto mašo v župnijski cerkvi, kjer so sodelovali pri sveti maši.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje