P&F Jeruzalem z največjo bero medalj na ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni

Vina iz kleti P&F Jeruzalem so prejela kar 28 medalj, od tega dva šampiona, tri velike zlate medalje in 11 zlatih medalj

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 10:58
Mitja Herga

Mitja Herga

Vinska klet P&F Jeruzalem je na tradicionalnem 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona dosegla izjemne rezultate in osvojila največ medalj doslej. V močni konkurenci domačih in tujih vinarjev so vina iz kleti P&F Jeruzalem prejela kar 28 medalj, od tega dva šampiona, tri velike zlate medalje in 11 zlatih medalj. Osvojili so tudi priznanje prvak Jeruzalemske vinske turistične ceste, s penino Rose Jeruzalem Ormož. V kleti so na uspeh izjemno ponosni, nikakor pa priznanja niso presenečenje, saj nenehno stremijo k najvišji kakovosti vin, še dodajajo.

Rezultate 42. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona, ki sodi med najbolj priznana strokovna ocenjevanja kakovosti domačih in tujih vin, so organizatorji uradno razglasili na tiskovni konferenci 28. julija. Komisija priznanih enologov je letos ocenila 468 vzorcev prispelih iz 5-ih držav, sodelovalo pa je 166 pridelovalcev. Nagrajena vina bodo predstavljena na sejmu Agra, ki poteka od 20. do 25. 8. v Gornji Radgoni. Takrat bo na dan vinogradnikov in vinarjev, 23. avgusta, potekala tudi svečana podelitev nagrad in razglasitev vinarja leta.

Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti P&F Jeruzalem je po objavi rezultatov ocenjevanja povedal: »Izjemno smo veseli osvojenih medalj, ki pa smo jih po tihem pričakovali, saj se zavedamo, da imamo v kleti res izjemno kakovostna vina, ki sodijo v sam vrh. Osvojena priznanja tako predstavljajo še dodatno potrditev filozofije naše kleti in našega dela v zadnjih letih. Predvsem pa smo ponosni, da smo po letošnjih uspehih v tujini tudi doma posegli po najvišjih priznanjih za naša vina in penine

Na ocenjevanju je vinska klet P&F Jeruzalem skupaj prejela 28 medalj in sicer dva šampiona za penino Rose Jeruzalem Ormož in Sivi pinot Gomila 2015, tri velike zlate medalje za vina Beli pinot 1983, Traminec 2008 in Šipon 1976 ter 11 zlatih medalj za vina: Rumeni muškat Jeruzalem Ormož 2015, Muškatna penina, Jeruzalemčan 2015, Rumeni muškat Ljutomerčan 2015, Traminec Ljutomerčan 2015, Gomila Chardonnay SVS 2015, Furmint SVS Gomila 2015, Sauvignon SVS Gomila 2015, Gomila bela zvrst MR1 2015, Gomila bela zvrst MR2 2015 in Šipon 2007. K najvišjim priznanjem priključujejo še 12 srebrnih medalj in prvaka Jeruzalemske vinske turistične ceste – penino Rose Jeruzalem Ormož.


Več v Gospodarstvo