Prleški sejem privabil številne obiskovalce in sejmarje

Za glasbo so skrbeli Mladi Pomurci, Dejan Vunjak in Brendijeve barabe ter Čuki

Prlekija-on.net, nedelja, 7. avgust 2016 ob 11:37
Prleški sejem 2016

Prleški sejem 2016

V soboto, 6. avgusta, je v Ljutomeru potekal Prleški sejem, osrednja turistična prireditev v Občini Ljutomer. Letos je bil že 32. po vrsti in je privabil številne obiskovalce in sejmarje.

Nekaj besed so pred uradnim odprtjem povedali županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja in predsednica Pomurske turistične zveze, Barbara Kolenc. Vse zbrane so nagovorili še predstavniki pobratenih občin Fulnek in Užice, program pa sta povezovala Andrej in Mira.

Kulturni program se je pričel z nastopom Godbe na pihala KD Ivan Kaučič Ljutomer, folklorne skupine iz Cvena, nato pa so nastopili Mladi Pomurci, Dejan Vunjak in Brendijeve barabe ter Čuki.

Sejem se je odvijal "po celen Lotmerki" s široko izbiro sejemske robe, predstavitvijo društev, domače obrti ter bogato kulturno, gostinsko in kulinarično ponudbo, obiskovalci pa so se lahko sprehodili po avenijah vina in sira, domače obrti, domačih dobrot, društev, obrtništva in podjetništva, bižuterije in bolšjaka. Postavljen je bil tudi klopotec, v kuharski delavnici so pripravljali prleško gibanico, otroci so si ogledali gledališko predstavo Pravljica brez očal, organizirani pa sta bili še lončarska delavnica in delavnica poslikave obraza, kot zadnjih šest let pa je tudi tokrat Prlekija-on.net poskrbela za hitro izdelavo fotografij za promocijo sejma in spomin na dogajanje na samem sejmu.


Več v Družabno