Pet tisoč evrov za 1.250 metrov košnje ob žičnati ograji

Na območju PP Ormož stoji ograja v skupni dolžini 22.617 metrov, izvajalca pa še iščejo

Prlekija-on.net, četrtek, 11. avgust 2016 ob 22:20
Žičnata ograja na Gibini

Žičnata ograja na Gibini

Pred kratkim smo že pisali o žičnati ograji oz. t.i. tehnični oviri na naši južni meji, ki jo zarašča rastlinje. Država ovir še ne nameni odstraniti, saj bo v naslednjih mesecih lahko mejo spet prečkalo več tisoč migrantov, ki v Grčiji čakajo na svojo pot v Evropo. Potrebno pa je ovire ustrezno oskrbeti ter pokositi travo in drugo rastlinje, ki je ograjo v devetih mesecih od postavitve že pošteno zaraslo.

Na območju PP Ormož ograja v skupni dolžini 22.617 metrov
Na nekaterih policijskih upravah so že našli izvajalce košenja trave, na območju Policijske uprave Maribor, za obmejne policijske postaje Ormož, Gorišnica in Podlehnik, pa cenovno sprejemljivega ponudnika za urejanje okolice od 1. septembra do konca novembra, iščejo že od začetka julija.

Tehnične ovire na območju PU Maribor se nahajajo na območju Policijske postaje Ormož v skupni dolžini 22.617 metrov, območju Policijske postaje Podlehnik v skupni dolžini 1.535 metrov in na območju Policijske postaje Gorišnica v skupni dolžini 1.211 metrov. Ob postavljenih tehničnih ovirah je potrebno pokositi travo in ostalo rastlinje v pasu enega metra na obeh straneh tehnične ovire.

Pet tisoč evrov za 1.250 metrov košnje
Preberite tudi:
Ograja na Gibini
Ograja v Središču ob Dravi
Ograja z ostrimi ploščicami
2,8 milijona evrov vredno
žičnato ograjo zarašča rastlinje
Razpis, ki je bil v prvem poskusu neuspešen, je še vedno v teku, saj so do roka za oddajo ponudb prejeli tri ponudbe, a so bile cenovno nesprejemljive. V začetku avgusta so tako ponovno objavili javno naročilo male vrednosti na spletnem portalu Uradnega lista za javna naročila male vrednosti, za kar štejejo naročila med 20.000 do 134.000 evrov.

Medtem ko na območju PU Maribor še iščejo cenovno ugodne izvajalce, so jih na nekaterih območjih, kjer stojijo tehnične ovire, že našli. Tako so na primer na območju PU Murska Sobota, na Gibini, za ureditev 1.250 metrov ograje plačali pet tisoč evrov, v Posavju pa so za nekaj manj kot 34 kilometrov ograje plačali 21.944 evrov, kar znaša okoli 650 evrov na kilometer.


Več v Gospodarstvo