Okronali 5. kogovsko vinsko kraljico

Vrhunec prireditve »Dnevi turizma na Kogu 2016« je kronanje 5. kogovske vinske kraljice, katera je postala Anja Kocjan

Špela Borko, nedelja, 14. avgust 2016 ob 09:50
Anja Kocjan

Anja Kocjan

Prireditev »Dnevi turizma na Kogu 2016«, ki jo vsako leto organizira Turistično in kulturno društvo Kog, je v soboto, 13. avgusta, dosegla vrhunec s kronanjem nove, že 5. kogovske vinske kraljice.

Najprej se je ob 14:00 uri začel Vinski festival, na katerem so prisostvovali vitezi vina in vinske kraljice, katere je medse povabila dosedanja aktualna kogovska vinska kraljica, Polona Kolarič. Na festivalu vin je navzoče pozdravil župan občine Ormož, Alojz Sok in predsednik Turističnega in kulturnega društva Kog, Drago Lukman. Podeljena so bila priznanja vinogradnikom, ki so meseca maja prinesli vina na ocenjevanje »To vino je bilo pridelano na Kogu«. Predsednica komisije, Lidija Ruška je povedala, da so vinogradniki dosegali odlične ocene in da je letnik 2015 ocenjen kot vrhunski letnik.

Dogajanje se je nadaljevalo pred staro trto, kjer so zaplesali plesalci Folklorne skupine Kog pod mentorstvom Anice Pevec, vaški viničar Borut Prapotnik s pomagači je postavil klopotec, predstavile so se gostje vinske kraljice, dosedanja vinska kraljica Polona Kolarič pa je goste še zadnjič nagovorila z zaključnim govorom. Novo okronana, 5. kogovska vinska kraljica je postala Anja Kocjan, sedaj doma iz Koga. Pospremile so jo vse dosedanje kogovske vinske kraljice, Mateja Prapotnik, Aleksandra Kelemina Plemenič, Špela Borko in Polona Kolarič, okronal pa jo je župan občine Ormož Alojz Sok.

Dogajanje na Kogu je skozi cel popoldan bilo pestro, saj se je kuhala tudi kisla župa, postavljene so bile stojnice lokalnih pridelovalcev, poskrbljeno je bilo za otroško animacijo, za zabavo pa je poskrbel domač ansambel Ritem.

Organizatorji so zelo zadovoljni z obiskom in vse lepo vabijo, da se jim pridružite še danes na vinogradniških igrah in na zaključku, ki bo jutri, v ponedeljek 15. 8. 2016. Za vas Kogovski dečki pripravljajo svoj prvi samostojni koncert, kjer bodo gostje skupina M.J.A.V.


Več v Družabno