Na vaških igrah v Lutvercih jih je kar 38 streljajo s fračo

Nasova pred Apačami in Šalekom

Prlekija-on.net, četrtek, 18. avgust 2016 ob 17:01
Vaške igre v Lutvercih

Vaške igre v Lutvercih

Na domačem nogometnem igrišču v Lutvercih je tamkajšnji vaški odbor, minuli konec tedna, pripravil 2. vaške igre ter streljanje s fračo. Zanimivih iger se je udeležilo sedem ekip predvsem iz Apaške doline, a tudi njihovi gasilski prijatelji iz Šaleške doline, ob tem se je streljanja s fračo borilo kar 38 od tega 33 moških in pet žensk. Številni gledalci pa so uživali v smehu, saj so duhovite, predvsem starinske igre, bile vesele in smešne, a ne tudi za tekmovalce, ki so pogosto bili mokri in so morali premagati mnoge ovire.

V šestih igrah (slalom z balonom med stožci in slamo od gola do gola; zabijanje žebljev, najprej popiješ špricar na slamico in nato zabiješ žebelj; prenos vode z gobo; pleničke je prala; oblačenje gasilca; ter igra presenečenja kjer so tekmovalci iskali svojega kapetana, ki je oponašal svojo žival, ki jo je izžrebal), so največ pokazali člani ekipe ŠTD Nasova, ki so slavili pred Uličarji iz Apač ter PGD Šalek (4. Podgorje, 5. Ka te češ Lutverci, 6. ŠTD Mahovci, 7. TD Čemaž Apaške doline).

Med strelkami s fračo je slavila Erika Zorjan, pred Natašo Vodan in Blanko Prša itd., v konkurenci moških pa je slavil Janez Kolar, pred Marjanom Nedeljkom in Brankom Pršo itd.

Vse ekipe in tekmovalci so dobili praktične nagrade, prvi trije pa še lepe pokale. "Vaški odbor se zahvaljujemo vsem tekmovalcem in obiskovalcem ter jih vabimo že naslednjo leto, ko bo v Lutvercih še bolj pestro in zabavno", je v imenu Vaškega odbora Lutverci povedal neutrudni Viktor Sterniša, v nadaljevanju pa je vse prisotne zabaval ansambel Mladi zvoki iz Dolenjske.


Več v Družabno