Živahen torek na sejmu AGRA

Na 54. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA je torek bil v znamenju države partnerice Madžarske, svoj dan pa so imeli Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, vinogradniki in vinarji, konjerejci, sadjarji in sommelierji.

Prlekija-on.net, sreda, 24. avgust 2016 ob 19:37
Sejem AGRA 2016

Sejem AGRA 2016

Torek, 23. avgusta, je na 54. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA bil v znamenju države partnerice Madžarske, svoj dan pa so imeli Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, vinogradniki in vinarji, konjerejci, sadjarji in sommelierji.

Izmed dogodkov, ki so zaznamovali četrti dan letošnjega sejma, velja izpostaviti mednarodno kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS in okroglo mizo o položaju slovenskih vinarjev, zanimiv je bil tudi sadjarski posvet. Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije VINIS, je na sejmu praznovala svojo dvajseto obletnico, potekal je posvet na temo Kako od semena do obleke, delovnih mest in tržnih priložnosti, novinarska konferenca na temo Kako do semena in konoplje na vsako njivo za razvoj storitvenega in proizvodnega sektorja v Republiki Sloveniji, podeljena so bila priznanja 42. odprtega ocenjevanja vin, na nogometnem igrišču v športno-rekreacijskem centru Gornja Radgona pa so tekme igrali slovenski vinarji in glasbeniki ter srbski proizvajalci žganih pijač.

Nekaj torkovih utrinkov si lahko ogledate spodaj


Več v Gospodarstvo