Ulični šarmer, ne bodi kot drugi

Koncert Jasmine Dovnik in Primoža Kiriča v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, torek, 6. september 2016 ob 16:01
Jasmina Dovnik in Primož Kirič v DOSOR-ju

Jasmina Dovnik in Primož Kirič v DOSOR-ju

Od Svetega Tomaža (nekoč Tomaž pri Ormožu), ki leži na vzhodu Slovenskih goric, na razvodnem slemenu med potokom Lešnico in Sejanskim potokom, sta v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravila koncert Jasmina Dovnik in Primož Kirič. Njun koncert 5. septembra zvečer je ob tej priložnosti, kakor že večkrat doslej, spremljala tudi njuna osnovnošolska učiteljica, nekoč ravnateljica Osnovne šole Sveti Tomaž, Alenka Čurin Janžekovič.

Nastop pevskega dueta je v okviru letošnjih zabavnih prireditev pod naslovom »DOSOR-jeva vetrnica« pozdravila Teja Smodiš, sledilo pa je šestdeset minut glasbenih užitkov. Bil je to pravi romantični glasbeni večer. Primož Kirič je po poklicu reševalec, a s kitaro in petjem ter v duetu z Jasmino uspešno nastopa že dobri dve leti. Njegova »velika ljubezen« je glasbena zakladnica preminulega hrvaškega pevca Tomislava Ivčića, a sam piše skladbe tudi za novo nastajajoče mlade narodno zabavne ansamble (zmagovalna pesem na festivalu Vurberk skupine »Upanje« s Ptuja), pred kratkim pa se je kot novi član pridružil skupini »Skok« v Prekmurju. Zdravnica splošne medicine Jasmina Dovnik igra klaviature, v duetu spremlja Primoža, a sama tudi odlično zapoje pesmi iz zakladnice slovenske zabavne glasbe. Izredno sprejeta je bila njena uvodna pesem Ferija Lainščka »Ne bodi kot drugi«.

Svoj nastop v DOSOR-ju sta Jasmina in Primož pričela s pesmijo »Ulični šarmer«, ki je tudi njuna pesem z začetka pevske kariere v duetu izpred dveh let. Nato je nekaj pesmi ob spremljavi klaviatur ali kitare zapel Primož, pa tudi solo nastopov Jasmine ni manjkalo. A vseeno je poslušalstvo v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja z gromkim aplavzom najraje nagradilo njune duete.

Nastopajočima je darilca predala direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, simbolično »DOSOR-jevo vetrnico« pa je pevcema poklonil stanovalec Maksimiljan Korošec.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje