Pa smo le dočakali prvo varnostno pridobitev

V krajevni skupnosti Šalinci, Krištanci, Grlava so dobili urejena in prepotrebna šolska avtobusna postajališča

Prlekija-on.net, petek, 9. september 2016 ob 07:551
Urejena postajališča v KS Šalinci, Krištanci, Grlava

Urejena postajališča v KS Šalinci, Krištanci, Grlava

Po nekaj letih opozarjanj in pozivov, smo le dočakali da bomo končno tudi v naši krajevni skupnosti Šalinci, Krištanci, Grlava dobili urejena in prepotrebna šolska avtobusna postajališča. Že res, da se pri tem še danes zapleta in ne stojijo še vsa, a se vsaj dogaja. Pozabljeno je, da se je v Šalincih pred kapelico razkopalo in napačno zabetoniralo temelje ravno v tednu pred praznikom in mašo tudi ob obletnici izgradnje kapele z lastnimi sredstvi krajanov. Napako so površni izvajalci, ki so očitno brez vsakega nadzora, napako popravili in tudi prvotno valovito položen hladen asfalt sanirali s plastjo ravnega finega asfalta. Upam, da to niso posebej zaračunali!

Vsekakor bodo nova postajališča bistveno bolj varovala osnovnošolce pred nenadzorovanim prometom, predvsem tovornih vozil, nadstreški in klopice pa bodo otroke zaščitile pred padavinami in omogočile udobnejše čakanje na šolski avtobus. Je pa to le ena od stvari na poti k boljši varnosti otrok in pešcev tu. Čakamo še na pločnik in javno razsvetljavo, kar je po mojem pojmovanju minimum za vsako naselje, sploh tako blizu središčem z ambicijo razvoja turizma. Si pa drznem ob postajališčih predlagati še:
  • Na primerni razdalji postavitev obvestilnih tabel za otroke na cestišču – take kot so na Jurševki ob neprometni slepi ulici (to sem predlagal že pred izgradnjo postajališč).
  • Vidne talne oznake na vseh postajališčih (v Šalincih je le na eni strani).
  • Preveriti postavitev splošnih znakov za avtobusno postajo, saj so nekatere postavljene na samem postajališču in ne ustrezno pred njim. Tudi postaja v Krištancih se mi zdi malo sporna, saj stoji na koncu vasi pred tablo naslednjega naselja in praktično na križišču in spustu pod železnico na nepotrebnem podvozu Grlava.
Glede na to, da za to ni potrebno veliko, upam, da se bo našlo toliko volje in časa, da se še to uredi.

Janče


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kolumne in komentarji

Jaz in moj ata

Vedno pride prezgodaj… Nepričakovano…

sreda, 20. november 2019 ob 18:582
Nekaj me razžira notri. Ne morem spati. Bolečina. Ponižanje. Že spet.

Bolečina. Smrt…

nedelja, 3. november 2019 ob 08:281