Po hudi prometni nesreči, je družina Dolamič iz Babincev na novo postavila Dolamičev križ

Blagoslov Dolamičevega križa je opravil duhovni pomočnik župnije Ljutomer msgr. Izidor Veleberi

Jože Žerdin, nedelja, 18. september 2016 ob 17:39
Blagoslov Dolamičevega križa

Blagoslov Dolamičevega križa

Pred dvema letoma se je na križišču cest Babinci - Cven - Krapje zgodila huda prometa nesreča, kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na cestnem križišču, kjer stoji Dolamičev križ se je od nesreče križ prevrnil, ker pa je bil križ v zelo slabem stanju so se domači odloči, da dajo narediti nov leseni hrastov križ.

Zakonca Branko in Marjeta Dolamič sta skupaj z ostalimi domačimi člani dala narediti nov križ. Kip Marije in Jezusa so dali obnoviti in uredili okolico križa. Vsa dela pri postavitvi novega križa je opravila družina Dolamič, kajti največje zadovoljstvo je pri gospodarju Branko Dolamiču, saj križ stoji na Dolamičevi njivi ter naj še križ stoji mnogo let. Ob njem se ustavljajo številni popotniki in vozniki.

O prometni nesreči:
Pri trčenju nastalo za 43 tisoč evrov škode
Križ je dala postaviti družina Slavič, sedaj je to Dolamičev križ, ki je bil prvič postavljen in blagoslovljen davnega leta 1897, nazadnje je bil obnovljen leta 2011. Na blagoslovu obnovljenega Dolamičeva križa se je zbralo veliko domačinov vasi Babinci in ostalih vernikov iz sosednjih vasi. O pomenu križev in križnih znamenj, zgodovini in obnovi sedanjega Dolamičeva križa je zbranim pri blagoslovu spregovorila Simona Vugrinec, hčerka Branka Dolamiča. Blagoslov obnovljenega križa je v nedeljo, 18. septembra, opravil duhovni pomočnik v župniji Ljutomer msgr. Izidor Veleberi, ki je družini za obnovo čestital, da so si upali iti v tako velik in zahteven projekt. Po blagoslovu so vsi skupaj zapeli nekaj Marijinih pesmi ob spremljavi organista Branka Stojka. Po blagoslovu je družina Dolamič vse pogostila.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje