Druženje pred Mednarodnim dnevom miru

O osamosvojitveni vojni za Slovenijo v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sreda, 21. september 2016 ob 14:26
Gostje srečanja

Gostje srečanja

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so dan pred 21. septembrom - Mednarodnim dnevom miru predstavniki Zveze veteranov vojne za Slovenijo stanovalkam in stanovalcem tega doma, kot tudi številnim zunanjim obiskovalcem, predstavili dogodke med osamosvojitveno vojno leta 1991 na področju sedanje Občine Radenci in Občine Gornja Radgona.

Med gosti je bil predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, generalmajor Ladislav Lipič, ob njem sta bila še predsednik in podpredsednik Območnega združenja ZVVS Gornja Radgona Nikolaj Brus in Milan Kuzmič ter praporščak tega in pokrajinskega združenja ZVVS za Pomurje Matjaž Perša. V uvodu dopoldanskega srečanja v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice je bil predvajan dokumentarni film o dogodkih leta 1991 med osamosvojitveno vojno na desnem bregu reke Mure, podrobno pa je dogodke predstavil major Zdravko Stolnik, aktivni udeleženec vojnih dogajanj v Gornji Radgoni in okolici. Sodelovala sta kot veterana vojne za Slovenijo 1991 še občan Radenec Dani Mauko ter stanovalec DOSOR-ja Maksimiljan Korošec, ki je med osamosvojitveno vojno deloval na področju Občine Šoštanj. Med poslušalci sta bila tudi župan Občine Radenci Janez Rihtarič ter direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser. Slednji je Nikolaj Brus ob zaključku srečanja podaril knjigo- zbornik z naslovom »Vloga TO (Teritorialne obrambe) Pomurja v procesu osamosvajanja«, ki bo v DOSOR-jevi knjižnici na voljo za branje stanovalkam in stanovalcem tega doma.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje