Suzana Makoter odstopila kot v.d. direktorja ZD Ljutomer

Odpoved je dala tudi kot zdravnica v Zdravstvenem domu Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 22. september 2016 ob 18:133
Suzana Makoter

Suzana Makoter

Suzana Makoter, ki je od lanskega leta opravljala funkcijo v.d. direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer, je nepreklicno odstopila s te funkcije ter dala tudi odpoved kot zdravnica v domu. Njeno odločitev so soglasno potrdili na seji sveta zavoda ZD Ljutomer.

Preberite tudi:
Obravnava odstopne izjave na seji
Odstopna izjava Suzane Makoter
Od funkcije je odstopila, ker občini Veržej in Križevci nista bili pripravljeni ponovno premisliti in dati soglasja k njenemu imenovanju za direktorico, kot je bilo sprejeto na prejšnji seji zavoda, kjer so obravnavali njeno odstopno izjavo. Takrat so sprejeli sklep, da bo Makoterjeva do 15. septembra še opravljala delo vršilke dolžnosti, do takrat pa naj občini Veržej in Križevci ponovno razmislita o podpori in imenovanju Makoterjeve za direktorico. Iz obeh občin so sedaj sporočili, da o soglasju niso ponovno glasovali, saj ne spreminjajo mnenja, ki so ga sprejeli že junija.

Makoterjeva je imela podporo občine ustanoviteljice Ljutomer in Razkrižje, kar je pomenilo, da je bila letos še drugič imenovana za vršilko dolžnosti. Ker ni dobila rednega mandata in s tem ne vseh pristojnosti, je avgusta podala odstopno izjavo, sedaj pa je od funkcije odstopila.

Funkcijo vršilke dolžnosti bo opravljala še do 20. oktobra, s 1. decembrom pa odhaja iz zdravstvenega doma.


namor petek, 23. september 2016 ob 09:09

Relzutat občinske politike,en zdravnik manj,spet bomo dlje čakali v ZD.Bravo občinski svetniki,ker pred odstavitvijo prejšnjega direktorja niste vedelizakaj ste dvignili roke.

psm petek, 23. september 2016 ob 19:24

Veržej in Križevci so politično obarvani iz SLS stranke -pa malo razmisli - POLITIKA je to.
Kar se tiče Vd direktorice pa se zadnje leto vidi zelo velik napredek. Če Veržej in Križevci nočejo biti pod ZD Ljutomer pa naj izvolijo v Mursko soboto. En zdravnik majn daljše vrste......Je..š take politike. Zloba

YONG ponedeljek, 26. september 2016 ob 09:38

psm je napisal/a:
Veržej in Križevci so politično obarvani iz SLS stranke -pa malo razmisli - POLITIKA je to.
Kar se tiče Vd direktorice pa se zadnje leto vidi zelo velik napredek. Če Veržej in Križevci nočejo biti pod ZD Ljutomer pa naj izvolijo v Mursko soboto. En zdravnik majn daljše vrste......Je..š take politike. Zloba


Eni pač razmišljajo s svojo glavo in ocenjujejo na osnovi dejanskih rezultatov, obtožbe o obarvanosti pa so le plehka politizacija. Rezultati? Kaj je ta zelo velik napredek načrtovan in izveden v tem zadnjem letu? Vprašajte uporabnike - paciente. Jaz poslušam le o stalnih menjavah osebnih zdravnikov, odsotnostih, čakanjih, odhodih kadra, .... Ne verjamem, da drugi občini nebi želeli še naprej biti "pod" ZD, katerega soustanovitelj sta verjetno. Če pa že nekaj imaš, verjetno želiš da to deluje dobro, učinkovito in lahko na boljše delo in odločitve tudi vplivaš v dobro vseh.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Politika