Suzana Makoter odstopila kot v.d. direktorja ZD Ljutomer

Odpoved je dala tudi kot zdravnica v Zdravstvenem domu Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 22. september 2016 ob 18:133
Suzana Makoter

Suzana Makoter

Suzana Makoter, ki je od lanskega leta opravljala funkcijo v.d. direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer, je nepreklicno odstopila s te funkcije ter dala tudi odpoved kot zdravnica v domu. Njeno odločitev so soglasno potrdili na seji sveta zavoda ZD Ljutomer.

Preberite tudi:
Obravnava odstopne izjave na seji
Odstopna izjava Suzane Makoter
Od funkcije je odstopila, ker občini Veržej in Križevci nista bili pripravljeni ponovno premisliti in dati soglasja k njenemu imenovanju za direktorico, kot je bilo sprejeto na prejšnji seji zavoda, kjer so obravnavali njeno odstopno izjavo. Takrat so sprejeli sklep, da bo Makoterjeva do 15. septembra še opravljala delo vršilke dolžnosti, do takrat pa naj občini Veržej in Križevci ponovno razmislita o podpori in imenovanju Makoterjeve za direktorico. Iz obeh občin so sedaj sporočili, da o soglasju niso ponovno glasovali, saj ne spreminjajo mnenja, ki so ga sprejeli že junija.

Makoterjeva je imela podporo občine ustanoviteljice Ljutomer in Razkrižje, kar je pomenilo, da je bila letos še drugič imenovana za vršilko dolžnosti. Ker ni dobila rednega mandata in s tem ne vseh pristojnosti, je avgusta podala odstopno izjavo, sedaj pa je od funkcije odstopila.

Funkcijo vršilke dolžnosti bo opravljala še do 20. oktobra, s 1. decembrom pa odhaja iz zdravstvenega doma.


Več v Politika